Monitördeki işaret ölü piksel midir?

kNecht

Hectopat
Değişim kararı çıkan monitörüm bugün teslim edildi. Kabloları takıp çalıştırdım kurduğumda böyle küçük bir çubuğa benzer bir şey vardı. Bu nedir?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-10-19 saat 21.19.11_96ab6814.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-10-19 saat 21.19.11_96ab6814.jpg
    270 KB · Görüntüleme: 67
  • WhatsApp Görsel 2024-10-19 saat 21.19.11_a3b0d2de.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-10-19 saat 21.19.11_a3b0d2de.jpg
    249,6 KB · Görüntüleme: 65
Değişim kararı çıkan monitörüm bugün teslim edildi. Kabloları takıp çalıştırdım kurduğumda böyle küçük bir çubuğa benzer bir şey vardı. Bu nedir?

Tam emin değilim fakat monitörün arkasına böcek gitmiş gibi gözüküyor. Böyle söylememin sebebi, pikseller tek renkte değil. Böcek yoksa bile ölü piksel gibi durmuyor, çünkü ölü pikseller sadece siyah veya beyaz gösterir.

Tam emin değilim fakat monitörün arkasına böcek gitmiş gibi gözüküyor. Böyle söylememin sebebi, pikseller tek renkte değil. Böcek yoksa bile ölü piksel gibi durmuyor, çünkü ölü pikseller sadece siyah veya beyaz gösterir.

Böcek gitmiş ne demek? Terimlere hakim değilim.

Böcek gitmiş ne demek? Terimlere hakim değilim.

Hocam monitörün havalandırma boşluğundan falan bir böcek girip ekrana yapışmış olabilir. Kendi monitörümde yaşamıştım durumu, buradan biliyorum. Bu genellikle radyasyon böceğidir, bu yüzden monitörün ön yüzüne yapışır ve yapıştığı yerin piksellerinde böyle bir durum oluşur.

Eğer böcek oradan gitmez ise orada yapışık bir şekilde ölecektir ve o pikseller öyle kalacaktır, veya monitörü kapatıp gitmesini bekleyebilirsiniz (gitmesi maalesef biraz zor ama en son seçeneklerden biri bu). Yada bir işini bilen bir ustaya gidip monitörün arkasını açtırıp onu oradan aldıracaksınız.

Ve üstteki arkadaşın dediği gibi böyle bir terim yok.

Bu genellikle radyasyon böceğidir, bu yüzden monitörün ön yüzüne yapışır ve yapıştığı yerin piksellerinde böyle bir durum oluşur.
Hocam ana konudan biraz alakasız bir soru olacak ama merak ettim, "radyasyon böceği" ile ne demek istediniz? İlk kez duyuyorum.

Hocam ana konudan biraz alakasız bir soru olacak ama merak ettim, "radyasyon böceği" ile ne demek istediniz? İlk kez duyuyorum.

Hocam konu hakkında pek bir bilgim yok. Muhtemelen araştırmadan yazdığım bir şeydir (Yanlış bilgi için özür dilerim). Böcek konusunda; tahminimce böcek, konu sahibinin monitörünün ısınmasından veya ışıktan dolayı monitörün arkasına gitti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı