Monitördeki renkler yanıp sönüyor

• Konuyu başlatan M.Yzr
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1.415

M.Yzr

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI PRO Z690-A WiFi / i5-12600K / ASUS TUF Gaming RTX 4070 OC / Crucial Pro RAM 32 GB (2x16) / Crucial P3 Plus 1TB M.2 / Kingston NV2 500GB / Thermalright Frozen Prism 240 Black ARGB / LG Ultragear 27GR83Q-B 27 / DeepCool CH560 Mesh Digital Tempered Glass ARGB E-ATX.
Meslek
Avukat
Dostlar merhaba,
Dün Age of Empires 4 oynarken net bir şekilde fark ettim (her oyunda değil ama bazı oyunlarda yapıyor sanırım). Monitördeki renkler yanıp sönüyor, sanki beyaz bir ışık arka planda açılıp kapanıyor gibiydi. Ekran parlaklığı veya renkler titriyordu sanki. Aşırı rahatsız edici değildi ama yine de kafama takıldı.
Biraz daha somutlaştırmak gerekirse, monitörüm oyun sırasında hangi rengi kullanacağının kararsızlığı yaşıyor gibi bir durum vardı, en iyi bu şekilde tanımlayabilirim.
Bu sorun neden kaynaklı ve çözümü nedir?

Birçok nedeni olabilir. En basiti kablo artık ömrü dolmuştur. Farklı bir kablo ile denemek lazım.
Sistemim yeni aslında. 1 yılı biraz geçti. Yine de kablo değişimini deneyeceğim belki çözer. Başka çözüm önerileriniz var mıdır?

Geçen bende de oldu. Kendi kendine şu ayar açılmış. Fark edip kapatınca düzeldi.

1674482480030.png

Bunu da deneyeceğim, teşekkürler.

Bu arada imzadaki "Monster alma, aldırma." kısmı güldürdü :D kesinlikle katılıyorum.
Muhtemelen işe yarayacaktır çünkü renkler bir parlaklaşıp bir sönüyordu ve ben de ekran YİNE bozuldu sanıp Monster'a kafa atacakken bu ayarın açıldığını fark ettim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı