Monitördeki yeşil ghosting nedir?

Evou

Hectopat
Ghosting gibi yesil efektler goruyorum. Ornek olarak DBD oynarken kafami cevirdigimde karakterlerin yanlarinda hemen gorunup giden bir yesillik oluyor. Bu nedir ve nasıl cozebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı bir kablo ya da görüntüleme aygıtı ile tekrar dener misiniz?
DP kablosu ile bagliyim, HDMI nerde bilmiyorum. Bu sorun neyden kaynakli ve neden oluyor? Genelde uzun sure vakit gecirdikten sonra boyle oldugunu goruyorum.

DP kablosu ile bagliyim, HDMI nerde bilmiyorum. Bu sorun neyden kaynakli ve neden oluyor? Genelde uzun sure vakit gecirdikten sonra boyle oldugunu goruyorum.
Monitöründen kaynaklıdır. Girişle alakası yok.

Işımadır büyük ihtimal hocam normaldir. Monitör daha hızlı tepki vermek için voltaj veriyor ama pikseller bu hıza yetişemediği için akada yeşil parlaklık veriyor.

Çözümü yenileme hızını düşürmek ya da MPRT açmak.

Monitor Dell G2723H. Uzun sureli kullanimlarda sicakligi yuksek oluyor, elle dokununca hissedebiliyorum derecesi kactir bilmem ama. 280 HZ overclock ediliyor ama 240'da kullaniyorum. Hep olmuyor bu olay, sikinti cikartir mi?

Monitor Dell G2723H. Uzun sureli kullanimlarda sicakligi yuksek oluyor, elle dokununca hissedebiliyorum derecesi kactir bilmem ama. 280 Hz overclock ediliyor ama 240'da kullanıyorum. Hep olmuyor bu olay, sıkıntı cikartir mi?

Bende MSI MAG 256F model monitörüm var aynı yeşil ışıma sorunu yaşıyorum, çözüm ise yenileme hızını normal seviyede tutuyorum ya da bazen hızlı, çok hızlı yaparsam bariz gözüküyor. Sıcaklık sorununa gelirsek eğer uzun vadede uzun saatlerde oynuyorsan sağlık amaçlı Overclock'u çok fazla aktif etmeni önermem.

Overclock zaten kapalı, 240’da kullanıyorum. O zaman bu şekilde devam edeyim bi sorun olmaz sanırım.

Overclock zaten kapalı, 240'da kullanıyorum. O zaman bu şekilde devam edeyim bir sorun olmaz sanırım.

240 ile 280 arasında çok da ahım şahımlık fark yok bence hocam. Ha tabii illa vardır ama gerek de yok yani. 240'ta bile bu kadar ısınması bilemedim biraz belki parlaklığı yüksek tuttuğundan böyle yapıyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…