Monitöre görüntü ve bip sesinin gelmemesi

TeomanAksoy

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bugün ''masaüstü bilgisayar kullanıyorum, bilgisayarım anakart üzerindeki intel hd graphics 2000 üzerinden işlem yapıyor, asıl ekran kartımı görmüyor''. Diye konu açtım. Sağ olsun @Recep Baltaş yardımcı oldu, dediklerini yaptım. Bios pilini çıkardım (fişi çekerek) sonra geri taktım. Statik elektriği üzerimden attım yapmadan önce ne olur ne olmaz diye. Ardından bilgisayar her zaman ki gibi bip sesini çıkardı, sonra bi' garip bip daha etti ve görüntü falan gelmedi, evet artık anakarttan da görüntü alamıyordum. Dedim bari ram çıkar tak yapayım. Bu sefer artık bip bile etmedi. Evet arkadaşlar. Bilgisayar açılıyor, kendi kendine işlemini yapacaksa yapıyor (power tuşuna basılı tutunca geç kapanmasından anladım bunu da) ama anakarttan başlangıçta bip sesi de gelmiyor monitöre görüntü de gelmiyor.

Yardım ederseniz çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem özellikleriniz nedir ?

• Intel I3 2100K 3.10 Ghz 4 Çekirdek
  • Ati Radeon HD 3600 Series
  • 4gb 1333 mhz kingston tek modül ram
  • 230 w psu
  • Elba Marka Kasa (?!'!??')

Sistem böyle. 2-3 aya :

• Sapphire HD R9 290 Ekran Kartı
  • 8gb Ram
  • 600 watt Psu
  • 120 gb Samsung SSD
  • Coolermaster kasa

Takviyesi yapmayı planlıyorum. (Model isimleri tam aklımda değil)

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır arkadaşlar. Sorunu çözdük. Ben bilgisayarı taşırken bir talihsizlik sonucu ekran kartının bir kablosu gevşemiş bios pili de ekran kartının yakınlarında olması sebebiyle bir şekilde kısa devre yapmış.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı