Monitöre lehim makinesi değdi ve ölü piksel oluştu

Arkadaşlar bugün masamda lehim yapıyordum. Bir an lehim makinesini havaya kaldırdım ve o an monitörün ekranına çarptı. İlk başta bir şey yok gibiydi ama şimdi fark ettim ki çarptığı yerde ölü piksel oluşmuş. Ölü pisel testi yaptığım zaman kırmızı siyah ve mavide çok net beyaz nokta var. Yeşilde ise emin değilim. Ayrıca tırnağımla ölü pikselin olduğu yeri sürttüğümde tıtrık hissediyorum. Yani lehim makinesı çok çok az da olsa ekranı da eritmiş. Ayrıca bu erime 2mm uzunluğunda bir çizgi gibi gözüküyor ve ekran beyazken çok kolay fark ediliyor. Monitör AOC27g2u. Aklıma gelen tek şey kendiliğinden ölü piksel oluşmuş gibi garantiye göndermek ama bilmiyorum anlarlar mı? Ayrıca anlamasalar bile AOC'nin teknik servisi tek ölü piksel için tamir veya değişim yapar mı bilmiyorum. Sizce garantiye göndermeli miyim?

Öyle bir anlarlar ki.

4 Ay boyunca teknik serviste çalıştım, bu tip sorunlarda mikron büyüteçler var inceliyorlar, hatta fabrika kaynaklı dediğim bir ürünün üzerinde baya baya dış darbe vardı 2.5'luk iğne gibi.

Hocam etik bir hareket değil ama belki olabilir. Monitörün ekranındaki erime belli oluyorsa işe yaramaz bu arada.

Yani şu andan itibaren monitörüm garanti dışı kaldı. Peki hocam 27 inç IPS bir paneli Garanti dışında değişimi kaç TL olur bir bilginiz var mı?

Yani şu andan itibaren monitörüm garanti dışı kaldı. Peki hocam 27 inç IPS bir paneli Garantı dışında değişimi kaç TL olur bir bilginiz var mı?

En az 1500 hocam. Fiyatlar konusunda pek bilgim yok ama tahmini olarak bu tarz bir şey çıkacaktır. Size önerim paneli ikinci el satmanız sonra servisten panel almanız (alınıyorsa). En az 2500 TL şu anda.

İnan 3 sene önce olsaydı kesin bir fiyat bile söyleyebilirdim ama şu an parçalar ne kadara çıktı hiçbir fikrim yok dostum.

Ya ben şimdi elimin ayarına mı söveyim Olmayan şansıma mı söveyim kaderime mi söveyim. Kopan kabloya mı söveyim neye söveyim ben ya Gerçi Ölü pikseli fark ettiğimden beri girip çıkmadığım bir şey kalmadı orası ayrı bir mesele de.

En az 1500 hocam. Fiyatlar konusunda pek bilgim yok ama tahmini olarak bu tarz bir şey çıkacaktır. Size önerim paneli ikinci el satmanız sonra servisten panel almanız (alınıyorsa).

Ölü pikselli paneli ikinci elden kim alır ki hocam? İşin daha kötü tarafı ben bu monitörü bir yıl önce 1900TL'ye aldım şimdi 4-5 bin olmuş.

Olur öyle şeyler yapacak bir şey yok dostum cana geleceğine mala gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…