Monitöre nasıl overclock yapılır?

KataLite

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060
i5 12400f
16GB 3200mHz
1tb NVMe m.2 SSD
Monitör
MSI G255F
Yakın zamanda monitöre overclock yapmak diye bir şey duydum araştırdığımda ise bilgilendirici bir video bulamadım.
-Tam olarak nedir?
-Nasıl yapılıyor?
-Zaralı mı?
-Kaç Hz arttırıyor?
Gibi sorularım var. 180 Hz monitöre sahibim kaç Hz arttırabilirim? Bir videoda 60Hz bir monitörü 240Hz'e çıkarmıştı, pek mümkün olduğunu düşünmüyorum lakin merak ettim.

Yakın zamanda monitöre overclock yapmak diye bir şey duydum araştırdığımda ise bilgilendirici bir video bulamadım.
-Tam olarak nedir?
-Nasıl yapılıyor?
-Zaralı mı?
-Kaç Hz arttırıyor?
Gibi sorularım var. 180 Hz monitöre sahibim kaç Hz arttırabilirim? Bir videoda 60Hz bir monitörü 240Hz'e çıkarmıştı, pek mümkün olduğunu düşünmüyorum lakin merak ettim.
hocam 60hz monitörü nasıl 240hz çıkarsın imkansız diye biliyorum ekran kafayı yer.

Monitorden monitore degisiyor overclock 60 Hz'den 240 Hz abarti geldi bana genel olarak 60'dan 75e falan cikaranlar oluyor ama kimisi 63 64 65 o civarlara kadar yapabiliyor yani deneyerek yapiyorsunuz ben mesela laptopumda yapmayi denemistim 61 Hz bile yapamamistim.

Monitorden monitore degisiyor overclock 60 Hz'den 240 Hz abarti geldi bana genel olarak 60'dan 75e falan cikaranlar oluyor ama kimisi 63 64 65 o civarlara kadar yapabiliyor yani deneyerek yapiyorsunuz ben mesela laptopumda yapmayi denemistim 61 Hz bile yapamamistim.

Yapımı monitöre zararlı mı?

60tan 240 imkanız. Monitörün kendisinde O.C olması lazım. Olunca da panelinden falan ayarlanıyor diye biliyorum. Misal b monitör,

Bende yapmayı düşünüyorum sadece yapımı monitöre zarar verir mi bir de oyun içi ayarlarda ekran Hz'si güncellediğim Hz'de gözükür ve o değeri verir mi?

İlk olarak panel ömrünü kısalır. Yırtılma veya hiç açılmama gibi sorunlarla uğraşırsın. 60Hz monitörün 240Hz'e çıkması sadece tüplü monitörlerde görülebilir. Ayrıca yapacaksan yavaş yavaş deneyerek yapman gerekir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı