Monitöre overclock yapınca açılışta görüntü geç geliyor

Bestty

Megapat
Yer
Tardis
Daha fazla  
Selam. Lenovo Z50-70 laptopta bu konudaki adımları uygulayarak 60 Hz monitörü 90 Hz'ye çıkardım. Bir sorun olmadan kullanırken kapatıp açınca 10 saniye görüntü gelmedi ben de güç tuşuna basarak bilgisayarı kapattım. Ardından güvenli modda açıp 86 Hz'ye çektim tekrar normal başlatınca 3 saniye gecikmeli de olsa görüntü geldi. Sizce sıkıntı çıkar mı yoksa daha da düşürmeli miyim? Veya hiç risk almayıp 60 Hz kullanıma mı dönmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Alete zarar gelmez fazla ısınmadıkça.

Bu monitor OC'de yeni moda çıktı sanki, ghosting ya da input lag filan yapmıyor mu?

Alete zarar gelmez fazla ısınmadıkça.

Bu monitor OC'de yeni moda çıktı sanki, ghosting ya da input lag filan yapmıyor mu?

Vallahi hocam 2 saattir kullanıyorum uzun süreli deneyimim yok. Isınma dahil herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Dediğim gibi sadece açılışta git gel yapıyor acaba sorun olur mu diye sorayım dedim.

Bu işlemin monitöre zarar verip vermediğini merak ediyorum açıkcası.

Bu işlemin monitöre zarar verip vermediğini merak ediyorum açıkçası.

Panel desteklemiyorsa zaten 60Hz de kalıyor. Ki evet zarar verme olasiligi yuksek.

Bir konuda okumuştum işlemciye overclock ne kadar zararlıysa buna da o kadar zararlıdır diyordu arkadaş. Ömrünü belirli ölçüde kısaltması kaçınılmaz fakat ısınma sorunu olmadıkça sorun çıkacağını zannetmiyorum. İlerleyen zamanlarda sorun çıkarırsa yine burada olacağım

En fazla 75 yap.

75 yaptım açılışta aynı gecikme devam ediyor hocam. Tekrar 86 ya döndüm.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…