Çözüldü Monitör'e overclock zararlı mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Monitörüm 60Hz ve hafif bir overclock ile 70 veya 75 yapmayı düşünüyorum. Sizce monitörüme bir şey olur mu?(Yavaş yavaş Overclock yaptım bir şey omadı ve daha akıcı)

Son düzenleme:
Kendi adıma konuşuyorum ki bence zararlı değil. Ben 60 Hz olan ekranımı 75 Hz de kullanıyorum hiç bir sıkıntı yok. Bir çok forumda da okudum en hafif overclock ekrana olanmış.

Düzenleme: Şunu da ekliyim ki 75 ile 60 arasında gözle görülür bir fark yok, ama bence gidebildiği kadar git birde şunu duydum eski ekranlar daha yüksek Hz'lere çıkıyormuş.

Monitörüm 60Hz ve hafif bir overclock ile 70 veya 75 yapmayı düşünüyorum. Sizce monitörüme bir şey olur mu?
Fazla ısınma ve buna bağlı ölü piksel oluşma ihtimali var. Bence monitörüne bir şey olmaz ama bu riskler de var bilgin olsun.

Çözüm
Monitörümü 60hz'den 75hz'ye overclock ettim. Herhangi bir problem yaşamadım ama bariz bir şekilde 60 ile 75hz'nin farkı hissedilebiliyor özellikle cs'de. Ghosting sorunu hz'yi yükselttiğim için biraz düzeldi. Bende asla fazla ısınma olmadı ısı 60hz'de olduğu gibi sabit. Piyasadaki yüksek hz'li monitörlerin çoğu sonradan bir miktar overclocklu olduğu için risk miktarının düşük olduğu söylenebilir.

Son cümlende sonuna kadar haklısın o internette satılan 75 Hz monitörlerin çoğu 60 dan çıkma ama bende CS:GO oynuyorum fakat 60 ile 75 arasında fark hissedemedim ve monitörede zarar gelmez bence.

Son cümlende sonuna kadar haklısın o internette satılan 75 Hz monitörlerin çoğu 60 dan çıkma ama bende CS:GO oynuyorum fakat 60 ile 75 arasında fark hissedemedim ve monitörede zarar gelmez bence.
Evet dostum bunu ısrarla inkar eden var ama gerçek malesef dediğiniz gibi. Fark konusuna gelecek olursak bence panelden panele fark gösteriyor olabilir. Ben VA panel kullanıyorum ghosting sorunu var malesef hz'yi 74'e çekince o ortadan kayboluyor biraz sanırım bunun etkisi de var. Sizin kullandığınız monitörü merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…