Monitörlerde HDCP

Makaleler
287
Yer
İstanbul
PC monitörlerde HDCP özelliğinin olması mı iyidir olmaması mı? HDCP önemli mi?

HDCP, High-bandwidth Digital Content Protection'ın kısaltmasıdır. Türkçesi Yüksek Bant Genişlikli Dijital İçerik Koruması'dır.

Bu özellik, monitörünüzün korumalı içeriği gösterebilmesini sağlalar. Örneğin Netflix, HDCP kullanmaktadır ve eğer monitörünüz ya da TV'niz HDCP desteklemiyorsa Netflix izleyemezsiniz.

Bu bağlamda panelinizde HDCP olması iyidir.

HDCP, High-bandwidth Digital Content Protection'ın kısaltmasıdır. Türkçesi Yüksek Bant Genişlikli Dijital İçerik Koruması'dır.

Bu özellik, monitörünüzün korumalı içeriği gösterebilmesini sağlalar. Örneğin Netflix, HDCP kullanmaktadır ve eğer monitörünüz ya da TV'niz HDCP desteklemiyorsa Netflix izleyemezsiniz.

Bu bağlamda panelinizde HDCP olması iyidir.
Recep Bey yeni MSI Optix serisi monitörlerde bu özellik yok yani tarayıcıdan asla netflix izlenemeyecek doğru mu anladım? Yani MPG27CQ modelini almayı düşünüyordum ve açıklamalarınızla birlikte alıp almamak arasında kaldım. Konu hakkında biraz daha açıklama yapabilir misiniz? Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı