Merhaba. Bilen vardır bilmeyen vardır diye en azından bilgi vermek adına bugün bu rehberi sizle paylaşmak istiyorum. Elinizde bunun R25-I30 gibi bir monitör var ve overclock modunu açtığınızda yarım saat sonrasında eski haline döndüğünü biliyorsunuzdur. Bugün sizle bunu nasıl kalıcı olarak kullanabileceğinizi size ufak bir yazı ile göstereceğim. Öncelikle herhangi bir sorumluluk hem site hem de tarafımca kabul edilmemektedir. Bunu bilerek işlemleri yapıyorsunuz. 15Hz bile olsa sonuçta bu da bir fark sayılır. Daha önce 144Hz olup 203 Hz'ye kadar çıkarıp kullandığım monitörlerde oldu. Ama bu monitörde 180 üstünü ilginç şekilde göremedim. Belki yazılımsal bir sınırlama olabilir. Her neyse.
Ekran kartınızın denetim masasını açıp çözünürlük ekleme bölümüne girin.
Daha sonra özelleştir butonuna basıp gelen pencereden özel çözünürlük oluştura basın.
Bu değerleri girip test edin. Çalışıyor ise kaydedip seçin. Ve artık bu monitör için süreyya hanımın muhteşem değişimi olsa da belki siz daha yüksek değerlerde kullanacaksınız. AMD ekran kartlı sistemlerde de mantık aynıdır ama sistemim servisten geldiği zaman gösterebilirim.
Ekran kartınızın denetim masasını açıp çözünürlük ekleme bölümüne girin.
Daha sonra özelleştir butonuna basıp gelen pencereden özel çözünürlük oluştura basın.
Bu değerleri girip test edin. Çalışıyor ise kaydedip seçin. Ve artık bu monitör için süreyya hanımın muhteşem değişimi olsa da belki siz daha yüksek değerlerde kullanacaksınız. AMD ekran kartlı sistemlerde de mantık aynıdır ama sistemim servisten geldiği zaman gösterebilirim.