Monitörsüz 1660 Ti Sistem Toplama

Seiko256

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Elimde MSI GamingX 1660 Ti var. Kasamda i5-4670K 8 GB RAM, MSI Z87-G43 anakart var. Ekran kartı hariç komple satıp 1660 Ti üstüne sistem toplamak istiyorum. Şimdi herkes bütçe soracak biliyorum o yüzden baştan açıklayayım: Ekran kartımın tam performansını vereceği, ona yakışır bir işlemci almak istiyorum. Samsung 850Evo 256 GB SSD ve 1TB HDD var. HDD'mi yenilemeli miyim sizce? Tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimde MSI GamingX 1660 Ti var. Kasamda i5-4670K 8 GB RAM, MSI Z87-G43 anakart var. Ekran kartı hariç komple satıp 1660 Ti üstüne sistem toplamak istiyorum. Şimdi herkes bütçe soracak biliyorum o yüzden baştan açıklayayım: Ekran kartımın tam performansını vereceği, ona yakışır bir işlemci almak istiyorum. Samsung 850Evo 256 GB SSD ve 1TB HDD var. HDD'mi yenilemeli miyim sizce? Tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.
HDD ve SSD kalabilir. B450 S2H anakart, R5 3600 işlemci ve 2X8GB 3000MHz RAM üçlüsü ile sistem toplanabilir. Hatta mevcut sistemindeki kasa ve PSU yeterliyse sistemin gerisini aynı bırakıp sadece bu üçünü değiştirseniz yeter.

Onu bunu bilmiyorum ama verebileceğim tek tavsiye var tekli çekirdek performansını çok önemseyerek bir sistem topla.
Bu konuda Intel bir adım önde galiba ?
HDD ve SSD kalabilir. B450 S2H anakart, R5 3600 işlemci ve 2X8GB 3000MHz RAM üçlüsü ile sistem toplanabilir. Hatta mevcut sistemindeki kasa ve PSU yeterliyse sistemin gerisini aynı bırakıp sadece bu üçünü değiştirseniz yeter.
1080p performansı için Intel diyorlar, sizin fikriniz nedir ?

3. nesil Ryzen işlemciler çıktıktan sonra o konuda da liderliği az bir farkla da olsa AMD aldı. İntel işlemcilerin bu devirde pek alınabilirliği kalmadı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3. nesil Ryzen işlemciler çıktıktan sonra o konuda da liderliği az bir farkla da olsa AMD aldı. İntel işlemcilerin bu devirde pek alınabilirliği kalmadı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İyimiş. Ryzen almak lazım galiba.

Bu konuda Intel bir adım önde galiba ?

İntel alın demiyorum tabii ki Ryzen daha avantajlı bir çok yerde fakat beni çok kötü üzdü Ryzen 7 2700.
Neden diyecek olursanız bir çok oyunda RTX 2070 gibi bir ekran kartını 1080p'de besleyemiyor. Lol gibi bir oyunda bile 75 fpslere geriliyorsam sıkıntı var demektir ama herşeye rağmen işlemcimi çok seviyorum 2K'da mükmmel uyum yakalıyor. Göz önünde bulundurmanız için söyledim sadece.

Yaklaşık bütçe söylerseniz iyi olur birde SSD-HDD satılacak mı?
Yaklaşık bütçe söylerseniz iyi olur birde SSD-HDD satılacak mı?
Satmalı mıyım? Bütçe konusunda açıklamada belirttiğim gibi ekran kartıma yakışacak bir sistem olsun. Zaten inanılmaz bir kart olmadığı için 3 bin tl lik işlemcilere gerek yoktur herhalde. Tüm sistem 4000 civarına kadar çıkabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı