Monitörü daha iyi bir bilgisayara takınca sorun olur mu?

ruzgar12348

Centipat
Daha fazla  
Ben maksimum 60 70 FPS bile vermeyen bir bilgisayar kullanıyorum. Şimdi daha iyi bir bilgisayara geçeceğim. Hani daha düşük bir bilgisayardan geçtiğim için yine kötü gösterme durumu olur mu monitörde? Böyle yine 60 Hz'imsi gösterme durumu olur mu? Çünkü eski bilgisayarda çok kötü kalite de, ondan.

Ben maksimum 60 70 FPS bile vermeyen bir bilgisayar kullanıyorum. Şimdi daha iyi bir bilgisayara geçeceğim. Hani daha düşük bir bilgisayardan geçtiğim için yine kötü gösterme durumu olur mu monitörde? Böyle yine 60 Hz'imsi gösterme durumu olur mu? Çünkü eski bilgisayarda çok kötü kalite de, ondan.

Bu olayın monitör ile bir alakası yok hocam. Sistemin iyi olduğunda oyun grafikleri de iyi gözükür monitörde.

Yeni ve daha iyi bir bilgisayara geçtiğinizde, düşük FPS ve kötü görüntü kalitesi gibi sorunlar genellikle ortadan kalkar. Ancak, eğer monitörünüz düşük yenileme hızına sahipse (örneğin 60 Hz), yeni bilgisayarınızın tam potansiyelini kullanamayabilirsiniz. Yine de, yeni bilgisayarınızın daha iyi performansı ve kalitesi, oyun deneyiminizi büyük ölçüde geliştirecektir. Monitörünüzün yenileme hızını yükseltmek isteyebilirsiniz, ancak yeni bilgisayarınızla oyunlar daha akıcı ve görsel olarak daha çekici olacaktır.

FPS değeriniz isterse 999 olsun monitör Hertz değeriniz 60 olduğu sürece gözünüz ile 60 kare yenileme hızından fazlasını göremezsiniz. Bahsettiğiniz şey görüntü kalitesi ise 60Hz monitörünüz 1920x1080 karşılıyorsa 1080 kare görüntüleyebilirsiniz yani HD seviyesinde görüntü alırsınız, eski bir monitör ise yeni monitöre göre renkleri cansız kalacaktır tabii ki. Bir başka durum ise monitör maksimum 1366x768 karşılıyor ise maalesef 768piksel görüntü kalitesinden fazlasını göremezsiniz.

Dosya Ekleri

• 1691581136961.png
    1691581136961.png
    983,8 KB · Görüntüleme: 33

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00