Monitörü iade mi yapılmalı değişim mi?

bemboli

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar 1 ay önce AOC 24G4X model monitörüm ekranda yatay çizgiler çıkması sonucu bozuldu bende garantiye verdim bugün garanti servisi değişim formu verdi formda 30 gün içinde değişim ya da iade yapılmalıdır yazıyor. Hepsiburada'dan satın aldığım satıcıyı aradım ürünün sadece iadesini yapabileceklerini söylediler değişim için garanti servisi onları bilgilendirmesi gerekiyormuş. Şahsen ben değişim istiyorum ama monitör satıcıda yok +kronik bir monitör tekrar aynı şekilde bozukma ihtimali yüksek iade yaptırsam ürünü 24.07.2024 tarihinde 4600 TL'ye almıştım bir başka model Lenovo Legion R25ı 30 modeli de o civarlardaydı şimdi baktığımda 6500TL civarı aldığım fiyattan iade yapacaklarından dolayı yine zarardayım ne yapmalıyım iade yapacağım gibi yardım eder misiniz?

AOC 24G42e ile değişim iste. Eğer ellerinde yoksa para iadesi alıp 5.400 TL'ye 24G42e alabilirsin. İncelemeler doğrultusunda oldukça iyi bir model. Yalnız panel bilgisi mevcut değil ve yeni bir model. Şahsen R25i-30'a 6.500 TL kesinlikle vermem. Biraz üstünde R27QE var, ne diye 1080p monitöre o kadar para vereyim?

AOC 24G42e ile değişim iste. Eğer ellerinde yoksa para iadesi alıp 5.400 TL'ye 24G42e alabilirsin. İncelemeler doğrultusunda oldukça iyi bir model. Yalnız panel bilgisi mevcut değil ve yeni bir model. Şahsen R25i-30'a 6.500 TL kesinlikle vermem. Biraz üstünde R27QE var, ne diye 1080p monitöre o kadar para vereyim?

AOC markanın bir daha yüzüne bakasım yok değişim konusunda sıkıntı çıkarıyorlar uğraşasım yok. R25 30 bence de dediğin gibi o fiyat etmez. İade yapacağım gibi duruyor monitör önerin var mı 24 inc 165,180 vb. IPS panel kronik sorunu olmayan.

AOC markanın bir daha yüzüne bakasım yok değişim konusunda sıkıntı çıkarıyorlar uğraşasım yok. R25 30 bence de dediğin gibi o fiyat etmez. İade yapacağım gibi duruyor monitör önerin var mı 24 inc 165, 180 vb. IPS panel kronik sorunu olmayan.

IPS olarak 24G4X ayarında yok. Renk gamutu olarak onun seviyesinde monitör var ama, kontrast ve parlaklık bakımından biraz geride. Bir tık downgrade yaşarsın yani. Ama fiyat olarak uygun diyebilirim. Ayrıca pivot ve yükseklik ayarı desteği var.

VA olur dersen R25F-30 öneririm. 24G4X'e göre parlaklık ve kontrast bakımından daha iyi. Renk gamutu da yakın seviyede. Eğer çok fazla rekabetçi oynamıyorsanız veya yüksek ranklarda takılmıyorsanız alabilirsiniz. Pivot ve yükseklik ayarı var. Artı olarak hoparlörde mevcut.

AOC'un 24G2SPU modeli vardı ve birebir aynı sorunu yaşadım. Çok fazla kronik sorunları var. İade ve değişim süreci çok uzun sürüyor en az 1 ay şeklinde. ASUS TUF serilerine geçtim şimdilik 2 ay oldu ve bir sorun yok.

IPS olarak 24G4X ayarında yok. Renk gamutu olarak onun seviyesinde monitör var ama, kontrast ve parlaklık bakımından biraz geride. Bir tık downgrade yaşarsın yani. Ama fiyat olarak uygun diyebilirim. Ayrıca pivot ve yükseklik ayarı desteği var.

VA olur dersen R25F-30 öneririm. 24G4X'e göre parlaklık ve kontrast bakımından daha iyi. Renk gamutu da yakın seviyede. Eğer çok fazla rekabetçi oynamıyorsanız veya yüksek ranklarda takılmıyorsanız alabilirsiniz. Pivot ve yükseklik ayarı var. Artı olarak hoparlörde mevcut.

Lenovo Legion R24e baktığımda parlaklık konusunda çok şikayet almış odama güneş vuruyor bayağı ekranı göremem diye düşünüyorum.

R25F 30 VA panel olduğundan tercih etmiyeceğim gibi FPS oyunu oynuyorum ghostıng sorunu var.

Önerbileceğin varsa başka güzel olur.

AOC'un 24G2SPU modeli vardı ve birebir aynı sorunu yaşadım. Çok fazla kronik sorunları var. İade ve değişim süreci çok uzun sürüyor en az 1 ay şeklinde. ASUS TUF serilerine geçtim şimdilik 2 ay oldu ve bir sorun yok.

Memnun musun siyahlarda ghosting sorunu bayağı belirginmiş sanırsam.

Lenovo Legion R24e baktığımda parlaklık konusunda çok şikayet almış odama güneş vuruyor bayağı ekranı göremem diye düşünüyorum.

R25F 30 VA panel olduğundan tercih etmiyeceğim gibi FPS oyunu oynuyorum ghostıng sorunu var.

Önerbileceğin varsa başka güzel olur.

Ne düzeyde FPS oyunu oynuyorsun? Bir de FPS oyunu ağırlıklı mı kullanacaksın? OverDrive seviye 3'te kabul edilebilir Black smearing performansı sunuyor R25F-30. eğer ağırlıklı rekabetçi oynamıyorsan ve rankın yüksek değilse sorun olmaz.

Ne düzeyde FPS oyunu oynuyorsun? Bir de FPS oyunu ağırlıklı mı kullanacaksın? OverDrive seviye 3'te kabul edilebilir Black smearing performansı sunuyor R25F-30. eğer ağırlıklı rekabetçi oynamıyorsan ve rankın yüksek değilse sorun olmaz.

İlk bilgisayar aldığımdan beri rekabetçi oyunlar oynuyorum. CS2, Valorant, CoD MW2 gibi IPS panel tercihim.

Bu model sence nasıl bilgisayarım 2K oyun oynatır mı orası tartışılır sadece FPS oyunu oynayan birisi için 2K monitör almak mantıklı mı?

pc:4060 wf i5 12400f 16gb ram

İlk bilgisayar aldığımdan beri rekabetçi oyunlar oynuyorum. CS2, Valorant, CoD MW2 gibi IPS panel tercihim.

Bu model sence nasıl bilgisayarım 2K oyun oynatır mı orası tartışılır sadece FPS oyunu oynayan birisi için 2K monitör almak mantıklı mı?

PC: 4060 wf i5 12400F 16 GB RAM.

R27QE F/P olarak çok başarılı bir monitör. Her alanda gayet iyi. Anladığım kadarıyla görüntü kalitesiyle pek işiniz yok. Sadece FPS için 1080p 240Hz modeller daha mantıklı olur. Yine de 240Hz IPS monitörlerin 2K monitörlerle aynı paraya satıldığınıdabilmek gerekiyor. Ayrıca renk gamutu, çözünürlük ve kontrast oranında R27QE'den zayıflar. Tek olayları 240hz olmaları.

R27QE F/P olarak çok başarılı bir monitör. Her alanda gayet iyi. Anladığım kadarıyla görüntü kalitesiyle pek işiniz yok. Sadece FPS için 1080p 240Hz modeller daha mantıklı olur. Yine de 240Hz IPS monitörlerin 2K monitörlerle aynı paraya satıldığınıdabilmek gerekiyor. Ayrıca renk gamutu, çözünürlük ve kontrast oranında R27QE'den zayıflar. Tek olayları 240Hz olmaları.

O zaman sipariş veriyorum bu modeli.

Bu seçenekte var ama 1920 1080 pivot yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı