Monitörü nasıl 144Hz yapabilirim?

iCommen

Kilopat
Merhaba arkadaşlar,
Monitörü 144 Hz yapamıyorum, FreeSync açınca siyah ekran kalıyor res atınca düzeliyor.
Henüz hiçbir driver yüklenmedi sebebi bu olabilir mi?
Diğer sorum ise; Fanlar çoklayıcı ile bağlı olduğu için kasaya güç verdiğim an fanlar çalışıyor ışıklar yanıyor, sonra ışıklar sönüp geri geliyor.
BIOS'a girip fanları PWM olarak seçtim hepsini full speed yaptım. Bir nebze düzeldi fakat res atarken fanlar duruyor, tekrar başlıyor. Bilgisayarı tamamen baştan açarken 1 saniyeliğine ışıklar gidiyor, geri geliyor.
Anlayan biri varsa özelden detaylı konuşursak sevinirim, dün başım ağrıdı uğraşmaktan.

Sistem:
AMD Ryzen 5 2600.
Sapphire RX590.
Gigabyte B450M S2H.
Corsair 2x8GB 3000Mhz.
1TB WD Blue 7200 RPM.
240GB Crucial SSD.
Kingston 250GB A2000 M2 SSD.
Coolermaster MB511 Red Led 600W.
Monitörüm Samsung C24FG73

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanım açısından bir sorun yok ise pek kafaya takılacak bir durum değil. Öte yandan PWM seçerseniz yaptığınız ayarın bir manası kalmaz. Aynı anda hem sağa hem sola git emri vermek gibidir bu. PWM seçin otomatik default hız ayarında kalsın fanlar. PWM işinizi görecektir zaten. Ayrıca o anakartın bilgisayar kapalı iken güç tüketimini açık bıraktığını duydum. Yani PC kapalı ama klavye ışığı yanıyor gibisinden. Bundan dolayı olabilir. Monitör modeli nedir?

Kullanım açısından bir sorun yok ise pek kafaya takılacak bir durum değil. Öte yandan PWM seçerseniz yaptığınız ayarın bir manası kalmaz. Aynı anda hem sağa hem sola git emri vermek gibidir bu. PWM seçin otomatik default hız ayarında kalsın fanlar. PWM işinizi görecektir zaten. Ayrıca o anakartın bilgisayar kapalı iken güç tüketimini açık bıraktığını duydum. Yani PC kapalı ama klavye ışığı yanıyor gibisinden. Bundan dolayı olabilir. Monitör modeli nedir?
Monitör modeli yazıyor hocam. Auto alınca üste ek olarak taktığım fanların ışıkları sönüyor hocam. Kullanım açısında daha denemedim ama bir problem yok gibi.
Fakat İşlemcime ufak bir oc yapmak istedim 3.9 gHz yaptım ekrana görüntü gelmedi. 3.8 Yaptım görüntü geldi.
Ekstra olarak hocam PWM yani çoklayıcı ile bağladığım için bu tarz sorunlar oluyor olabilir mi?
Maalesef kesin bir şey söylemek zor, bir ihtimal çoklayıcıyla alakalı sıkıntı olabilir sisteminizde.

Çoklayıcı almadan önce hepsini PSU ile molex bağlamıştık, o zaman sorun yoktu gibi. Kafam çok karıştı /:

Monitör modeli yazıyor hocam. Auto alınca üste ek olarak taktığım fanların ışıkları sönüyor hocam. Kullanım açısında daha denemedim ama bir problem yok gibi.
Fakat İşlemcime ufak bir oc yapmak istedim 3.9 gHz yaptım ekrana görüntü gelmedi. 3.8 Yaptım görüntü geldi.

Ekstra olarak hocam PWM yani çoklayıcı ile bağladığım için bu tarz sorunlar oluyor olabilir mi?

Çoklayıcı almadan önce hepsini PSU ile molex bağlamıştık, o zaman sorun yoktu gibi. Kafam çok karıştı /:
Sorun şayet çoklayıcı gibi görünse de asıl sebebi anakarttır. Çünkü çoklayıcı dediğin kablodan ibaret. Anakart gerekli desteği veremiyor ve fanlar saçmalıyor. Bu tahmini senaryom. Mümkün mü? Evet mümkün. OC yapıp görüntü alamamanız farklı bir durum o yetersiz voltajdan ötürü yaşanmıştır. Onu yapmayın şimdilik. Çoklayıcıyı söküp normal bağlantı yapmak çözüm olabilir. Monitörünüzün kendi ayarlarında yenileme hızı seçmeye denediniz mi? 144 Hz için. Windows değil monitörden bahsediyorum.

Sorun şayet çoklayıcı gibi görünse de asıl sebebi anakarttır. Çünkü çoklayıcı dediğin kablodan ibaret. Anakart gerekli desteği veremiyor ve fanlar saçmalıyor. Bu tahmini senaryom. Mümkün mü? Evet mümkün. OC yapıp görüntü alamamanız farklı bir durum o yetersiz voltajdan ötürü yaşanmıştır. Onu yapmayın şimdilik. Çoklayıcıyı söküp normal bağlantı yapmak çözüm olabilir. Monitörünüzün kendi ayarlarında yenileme hızı seçmeye denediniz mi? 144 Hz için. Windows değil monitörden bahsediyorum.
3.8 de görüntü kaybı yaşamadım o da yeterli sanırım bana şimdilik. Ya tekrar molex olarak psu bağlamak istemiyorum zaten çok anlamıyorum zorlandım yaparken. Şu an için açılırken 1 saniyelik bir gidip gelme oluyor fanlarda bunlar sorun değilse böyle kalsın.
Monitör olayına gelirsek hocam, monitörün ayarlarında 144 olarak gözüküyor. Freesync açınca ekran gidiyor, res atınca geri geliyor. Driverler kurulu değil hiç bir driver kurmadım bundan dolayı olabilir mi? windowsdan seçmeye çalıştığım zaman 64 gözüküyor sadece.
Birde başlat açılırken ufak titreme gibi görüntü kayması oluyor bunun nedeni ne olabilir?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00