smuhlaci
Kilopat
Daha fazla
- Meslek
- Oyun Geliştiricisi
2-3 gündür bilgisayarımda bir türlü çözemediğim bir problem var. Problemi elimden geldiğince ayrıntılı şekilde anlatmaya çalışacağım. Problemin başlangıcından önce Bilgisayarı kapat dememe rağmen Windows kapatılıyor(XP sp3) ekranında kalıyor. Taa ki ben sabah görene kadar. Sabah bilgisayarın açık kaldığını fark ettiğimde monitörü açtım ve turkuazımsı bir ekran vardı. Okula yetişmek için kapatıp evden çıktım öğlen eve geldiğimde bilgisayarı tekrar açtım ama bu sefer monitörde tık yoktu. Kablolarda sorun olup olmadığı anlamak için bilgisayar ile monitör arasında ki kabloyu çıkardım ve beklediğim gibi samsung model monitörüm kabloları kontrol etmem konusunda beni uyardı. Ardından kasayı açtım. Uzun zamandır bildiğim problem daha da ciddileşmiş ve ekran kartı fanım eskiden yavaş dönerken şimdi hiç dönmüyordu. İşlemci fanından daha sert dönüyor elimle çevirmeye çalıştığımda. Anakartımdan hata hakkında bir bip sesi gelmiyor. Ama anladığım kadarıyla EP-8KDA3I model epox marka anakartım(Biliyorum çok eski.) 2 haneli display ekranında kodlarla hataları belirtiyor. Araştırarak anakartın söylediği 25 kodunun ekran kartında sorun olduğu anlamına geldiğini buldum. Ama sorunun ne olduğunu bulmadım. Ekrankartı fanını söktüm pervanesinin arasında yağ sökücü sıktım ama yine aynı. Sıfır gibi yaptım, tertemiz bir ekran kartı oldu ama yine çalışmıyor. Ayrıca ekran kartı ve kablo arasında bir çevirici aparatı(?) kullanıyorum. Ekran kartını çıkarttığımda ayrıca bir hata kodu(sanırım 3f yada 8f gibi) Ram'i çıkarttığımda C1 hata kodunu veriyor. Konu hakkında bilgilerinizi istiyorum. Ayrıca tüm sorularınızı yanıtlamaya hazırım.