Monitörümde ışık sızması mı var?

RaveN Tattoo

Megapat
Makaleler
3
Daha fazla  
Selamlar, yeni monitör aldım. Kurduktan sonra pixel testi falan yaptım fakat sonradan fark ettim ki köşeler olması gerektiğinden daha parlak. Siyah bir ekran açtığım da ise sanki el feneri ile ışık tutuluyor gibi görünüyor. Bazen bu ışık kısılıyor bazen açılıyor gibi. Bu bir ayar mı yoksa ışık sızması denen şeyi mi yaşıyorum şu an?

Görselden görebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-04-25 at 20.18.51 (1).jpeg
    77,6 KB · Görüntüleme: 151
  • WhatsApp Image 2020-04-25 at 20.18.51.jpeg
    38,2 KB · Görüntüleme: 140
Monitörün VA ya da IPS ise değişim olsa bile yine ışık sızması az ya da çok olacaktır. Firma işi yokuşa sürecek olursa normal bile diyebilir. Bunları göz önüne al.

Ya malum salgın var zaten kargolar bile çok yavaşken bir de bu çıktı başıma. Panel VA. Normalimi var yahu. Gerçi oyun oynarken veya video izlerken belli olmuyor. Sadece siyah ekranda belli oluyor. Ne tavsiye edersiniz arkadaşlar?

Açıkcası VA panellere göre biraz fazla ışık sızması var modelini yazabilir misiniz.

Dostum çok sıkıntı değilse kullanmanı öneririm. Monitörlerin genelinde var. VA panel demişsin zaten, ışık sızması bulunmayan VA panel görmedim. Bende VA panel kullanıyorum, bende de var. Bu arada fotoğraf olduğundan daha fazla gösteriyor ışık sızmasını.

Fotoğraf evet olduğundan fazla gösteriyor. Bu arada konuyu açarken çok fazlaydı ama şu an bayağı azaldı niye azaldı normal mi bu? O rahatsız edici seviye gitti sanki. Gene var da çok az kaldı. Cihazın modeli "ASUS CG32u" oyunlarda ve videolarda hiçbir şekilde belli değil zaten. Sadece masaüstüne döndüğümde belli. Bir de tarayıcıda gezerken sanki çok açık renkli. Dark mode olarak kullanıyorum mesela YouTube'da her şey açık gri oluyor. Eğer değiştirsem bile durum değişmeyecekse kalsın ne yapalım.

Fakat şöyle bir durum var. Oyunlara girdiğimde HDR kapalıyken çok güzel ama HDR açtığım an her şey çok soluk görseller leş gibi oluyor. Bunun sebebi nedir?
Bu arada şuan baya azaldı :S

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…