Monitörün fişini çekme sonrası sistem restart attı

Makaleler
3
Merhabalar. Öncelikle sistemim:
Ryzen 5 2600 - Sapphire Pulse RX 570 8 GB - MSI B450A-Pro - Corsair Vengeance 8 GB 3000 MHz - Silverstone Strider 500W - Kingston A400 SSDNow 240 GB M.2 - LG 22MK430H IPS monitör. Sistem yeni toplandı.
Sistemi uzay kasa kullanıyorum.
Az önce film izliyordum. Arada monitörün parlaklığı azalıp artıyor gibi oluyor (çok sık değil, 20-30 dakikada bir.). Monitörün fişini takıp çekeyim dedim. Monitör fişini çektiğimden eminim, çünkü monitörünkü kolay çıkıyor ve kocaman, ancak bir anda bilgisayar kendini açıp kapattı. Sonra, bilgisayarı açtım, ancak görüntü gelmiyor diyordu monitör. Ben de zaten uyuyacaktım, bıraktım. Ancak, PSU'ya dokununca, elektrik çarptı. Statik elektrik. Bu statik elektrik neden oluşuyor? Sanırım sürekli fanlar döndüğü için. Ben bu statik elektriği, sisteme zarar vermemesi adına nasıl deşarj etmeliyim? Bir fiske kadar bir toprak alıp PSU'nun üstüne koysam falan olur mu? Ve diyelim olur, orada bırakabilirim, bırakmalı mıyım? Yoksa toprağı temizleyeyim mi?

Ve ayrıca, parlaklığın azalıp artması (5 sn kadar falan oluyor) neden oluyor acaba? Monitör de yeni ve bir sıkıntısını görmedim. Sabahları oyun oynuyorum ve gram fark etmedim böyle bir şey. Oyunun heyecanı ve güneş ışığından vs. çok anlamamış da olabilirim. Ya da acaba yoruluyor mı monitör, saçma geliyor bu fikir ama.

*Sistemi farklı monitörle vs. test edemem malesef. Yok çünkü, isteyebileceğim birileri de yok.*
Televizyon da aynı prize bağlı ve televizyonu çekince bilgisayar ve monitör reset attı. Fiş mi sıkıntılı acaba?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…