Monitörün gözü yormaması için ne yapılmalı?

Boş verin hazır modları. Siz kendiniz özelleştirin.

Hocam kendime uygun bir şey ayarlayamıyorum ki. Ne denesem gözümü yoruyor. Laptop monitörlerindeki gibi sabit bir şey yok mu? Laptopta çok rahatım fakat masaüstü gözümü çok yoruyor.

Bende aynı sıkıntıyı yaşıyordum ekran parlaklığını ve mavi ışığı değiştirince artık sorun olmuyor bir de olabildiğince monitörden uzak oturmaya çalış.

Hocam kendime uygun bir şey ayarlayamıyorum ki. Ne denesem gözümü yoruyor. Laptop monitörlerindeki gibi sabit bir şey yok mu? Laptopta çok rahatım fakat masaüstü gözümü çok yoruyor.

Buradaki ayarı aktif edin.

Odada ışıklar kapalı şekilde oynamak beni rahatsız ediyor mesela, loş bir ışık ta olsa olmalı. Akşam olunca Windows ayarlarından sarı ışık (gece ışığı) özelliğini aktif edebilirsiniz faydası var.
Monitörle aranızdaki mesefa ve yükseklik te önemli. Monitörü göz hizasında tutabilirsiniz. Uzun süreli kullanımlarda ne yaparsanız yapın yorulacaksınız, kalkıp biraz hareket etmek en doğrusu olacaktır.

Gece ışığı var ayarlarda onu seç daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…