Monitörün güç kablosundan cızırtı sesi geliyor

SaDrKp

Hectopat
Daha fazla  
Monitör
Asus TUF VG27AQML1A
Ne zaman monitörü küçük bir oynatsam veya güç kablosunu çıkarıp taksam hep bir cızırtı sesi geliyor. Şu ana kadar hiçbir şey olmadı ve hala kullanıyorum hatta şu an onu kullanarak yazıyorum ama bir gün elektrik çarpar gibi bir korkum var. Ne yapmalıyım?

Ne zaman monitörü küçük bir oynatsam veya güç kablosunu çıkarıp taksam hep bir cızırtı sesi geliyor. Şu ana kadar hiçbir şey olmadı ve hala kullanıyorum hatta şu an onu kullanarak yazıyorum ama bir gün elektrik çarpar gibi bir korkum var. Ne yapmalıyım?

Aynı sorun bende de var.

Bu normal bir durum. Ama fişi tam takmazsan ark yapıp yangına sebebiyet verebilir. Fişi tam sıkıca içeri doğru bastır.

Normalde kablo takılıyken içten içe bir cızıltı sesi geliyorsa bobin sesi olarak adlandırılıyor bu ama sen kabloyu çıkartıp takarken geliyor diyorsun , imkan varsa farklı bir prizde deneyin topraklı priz'de.Halen oluyorsa kabloyu iyice oturtup belli bir kullanım sonrası söküp ucunun aşırı ısınıp ısınmadığını kontrol edin yanık kokusu gibi birşey sözkonusu değilse sorun olmaz.

Ben yıllar önce üçlü prizi eritmiştim dandik güç kaynağı yüzünden o da böyle ses çıkartıyordu takıp sökerken :) Güç kaynağını attım ama prizi kullanıyorum halen :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı