Daha bir yılını doldurmamış monitörümün içerisine karınca girdi ve ekranın tam ortasında öldü. Odam öyle aşırı karınca basmış bir oda değil ama nadiren de olsa görünen ev karıncaları var elbette.
Bu karıncalar aşırı nadir bir şekilde monitörümün üzerine çıkıp geziyorlardı, ben de elime kenara iteleyip yere atıyordum, geçen sefer tekrar aynı şekilde gezinen bir karınca gördüm, elimle itelemeye çalıştım meğerse panelin altındaymış karınca, elimle süpürmeye çalışırken üstünde geçtiğim için panelin arasında sıkışıp öldü bu yaramaz arkadaş.
Yaptığım ilk şey garanti kapsamında olup olmadığını kontrol etmek oldu. Maalesef, garanti kapsamı dışında olduğunu öğrendim. Bu nasıl olabiliyor başta aklım almadı çünkü bunun kullanıcı hatası durumuna düşmesi bana çok saçma geliyor. Müşteri hizmetlerindeki kadın bana diyor ki, "Monitörü siz muhafaza edeceksiniz." tamam ben muhafaza edeceğim de, karıncayı nasıl zapt edeyim, boynuna tasma mı bağlayayım? Bu karıncanın monitör paneline 1 yıldan kısa bir süre içerisinde girememesi lazım. Bu nasıl iş anlam veremedim yani 1 yıldan sonra da girememesi lazım, paneldir sonuçta.
İşin özü garanti tarafı bana ücreti mukabilinde yapılabileceğini söyledi fakat bu süreç yaklaşık 20-40 gün arası sürecek. 3000 TL'ye aldığım monitörü de aşağı yukarı 2000 TL'ye tamir ettirmiş olacağım. Kısacası piyasa ederi 4000 TL olan monitöre 5000 ödeyip zarara gireceğim için garantiyi reddettim.
Çevre esnaflara bu durumu sorduğumda ise birçoğu risk almadığını söyledi, bir tanesi de "Risk almazsan eğer monitörü sana pahalıya yaparım. Eğer panele zarar gelirse sana yeni bir monitör alırım." dedi. "Ama eğer risk alırsan, 500-1000 TL'ye yaparım. Ama panele zarar gelirse monitör masada kalır." dedi.
Değerlendirdiğim bu üç teklif de bana inanılmaz saçma geldi.
Ben de monitörü aldığım fiyatın çok az altına satıp üzerine 2000 TL daha koyup yeni monitör alma kararı aldım.
Bu konuda eğer farklı tavsiyesi olan veya yapıcı yorumu olan birisi var ise severek dinlerim.