Monitörün performansa etkisi nedir?

Oguzhanbzkrt

Hectopat
Daha fazla  
Sahip olduğum monitör max 1366x768 destekliyor. Yeni bir sistem almayı planlıyorum. Monitör eklersem parçalardan kısmam gerekiyor. Aşırı çözünürlük manyağı değilim. Çünkü bilgisayarım eski ve neredeyse hiç verim alamıyorum. Sizce monitör almalı mıyım ? Yoksa bununla devam etmeli miyim ? Bütçem 3000 TL.

Performansa etkisi direk olarak yok. Ama güçlü bir ekran kartı ve 60hz bir monitörün varsa vsync açmadan görüntüde kırılmalar olabilir, şuna bir bakabilirsin
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu an kullandığım pc 1366x768. Aynı boyutta ve Full HD olan bilgisayarlarla bir farkını görmedim. Monitörü alıp almamak sana kalmış. Ama 3000 TL'ye Full HD monitör yakışır bence.

Performansa etkisi direk olarak yok
Çözünürlük düştükçe çizilen pixeller de azaldığı için performans artar.

Monitör dolaylı yoldan performansla etkilidir. Mesela 30 hz monitörde bir oyundan 100 fps bile alsan sana 30 fps olarak gösterecektir ve monitörün tepki süresi ne kadar kısaysa oyunlar içindeki yoğun sahneler o kadar akıcı olacaktır. Sana tavsiyem monitörü şimdi alma. Bu bütçe ile GTX 970 bulunan bir sistem alabilirsiniz. Elinizdeki monitörle bir süre idare edersiniz. Elinize para geçince 550-650 TL'ye çok güzel monitörler var.

Bu monitör aklında olsun. Tepki süresi yüksek olduğundan oyun için IPS panel önerilmez. Fakat Viewsonic bu sorunu çözmüş. 2MS tepki süresi ve IPS panelin nimeti canlı renklerle hem oyun için hemde günlük kullanım için uygun. Bu arada monitör 60hz günümüz standardına uygun.

Viewsonic VX2263SMHL-W 231 IPS LED 2ms Beyaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…