Monitörün poşeti yırtıldı

Oguz7144

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, aldığım monitörü beğenmedim. 5ms olayını deneyimleyemediğim için kullanıldıktan sonra iyi olmadığına karar verip, tüm bileşenlerini kutusuna koydum. Ancak resimde gösterdiğim poşet ve DP kablosunun olduğu ufak poşet yırtıldı. DP kablosunun olduğu poşeti yırtmadan çıkaramiyoruz zaten. Tek problem monitörün boş koruma kılıfında ki yırtık. Haricinde monitörün kutusunu 3 kez dönerek şişmeli naylon kılıfa sardırdım + onunda üzerine karton paket yaptırdım. Üretici sırf O, ok ile gosterdigim naylon yırtıldı diye iadeyi red edebilir mi?

Son olarak N11 üzerinde iade hakkında şöyle bir paragraf geçiyor.
Mevzuat gereği, ürünün değerinin azalması veya iadeyi imkânsız kılan bir nedenin varlığı, cayma hakkının kullanılmasına engel olmaz. Ancak ürünün değerinin azalması veya iadeyi imkânsızlaşması, müşterinin kusurundan kaynaklanıyorsa ürünün değerini veya değerindeki azalmayı mağazaya tazmin etmesi gerekir. Bu durumda, mağaza zararını tazmin edebilmek için, ürün değerinin azalmasına karşı müşteri hakkında yasal yollara başvurabilir.

Bu durumda ben bu maddeye dayanarak itiraz edebilir miyim tüketici heyetine?

Dosya Ekleri

• IMG_20221119_113311.jpg
    252,5 KB · Görüntüleme: 83
  • IMG_20221121_183548.jpg
    199,5 KB · Görüntüleme: 85
  • IMG_20221119_113304.jpg
    96,6 KB · Görüntüleme: 84
Abartılacak bir şey yok. Ben ASUS anakartımı SATA kabloları olmamasına rağmen yenisi ile değiştirmiştim.

Abartılacak bir şey yok. Ben ASUS anakartımı SATA kabloları olmamasına rağmen yenisi ile değiştirmiştim.

Alıcı firma biraz sıkıntılı. O yüzden çok stresliyim. Ürünü ikinci el satamıyorum bile. Geri veremezsem elimde kalacak PC toplayacagim için de acil iadesi gerekiyor. Umarım mağdur edilmem.

Kardeşim onda bir şey yok. Zaten senden iade gelen mallar direk satışa tekrar sunulmuyor.

Bir poşetten bir sorun olmaz ben bilgisayarıma aldığım RAM'i direk BİM poşetine koyup iade etmiştim

Kardeşim onda bir şey yok. Zaten senden iade gelen mallar direk satışa tekrar sunulmuyor.
Yeniden satışa uygun değildir diye itiraz geliyor. Mesela dış karton kutusuna bant yapıştırırsan almıyorlar. Teşekkürler cevap için

Aynen öyle satıcı iadeyi kabul ettikten sonra anlaşmalı olduğu servise ürünü gönderiyor ve ürün geri satışa hazır hale getiriliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…