Çözüldü Monitörün virgüllü Hz'de olması nasıl düzeltilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HigeKumori

Centipat
Daha fazla  
Monitör
Samsung Odyssey G3 LS24AG320NUXUF
Eskiden 60 Hz bir monitör kullanıyordum düz tam Hz'de idi ve hiçbir sorunu yoktu. hz'inin düşük olması dışında şimdi 165 Hz bir monitöre geçtim ama 164,953 gösteriyor. Ben bir sorun olmaz diye düşündüm ama her oyun açışımda monitör kendini kapatıyor ve geri açtığında bariz bir Hz düşüşü görünüyor, oyunun Hz'sini 165 olarak ayarladığımda düzelmiyor muhtemelen 164,953 Hz bir monitörüm olduğu için oluyor. Monitörümü nasıl 165 Hz'ye çevirebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam eğer NVIDIA ekran kartın var ise özel çözünürlük oluşturup Hz'yi 165 olarak girerseniz olacaktır.
Bunun virgül ile alakasının olduğunu düşünmüyorum. Çoğu monitörde virgüller oluyor zaten.

Bunun virgül ile alakasının olduğunu düşünmüyorum. Çoğu monitörde virgüller oluyor zaten.

O halde ne ile alakalı olabilir? Eski 60Hz monitörüm her oyunu sorunsuz 60Hz şekilde görüntülüyordu. Yeni aldığım 165 Hz monitörüm sanki 40Hz gibi gösteriyor.

Oyunlarda 165 Hz'in görünüp Windows'ta görünmemesini pek anlayamadım hocam fakat öncelikle sizden DDU rehberini uygulamanızı isteyeceğim, rehberi uyguladıktan sonra en güncel ekran kartı sürücünüzü kurun lütfen.

İşlem işe yaramazsa özel çözünürlük oluşturmayı deneyeceğiz.

Bunu denemiştim ekran kartında sorun olmadığını düşünüyorum bence sorun bir şekilde monitörde. Size demek istediğim eski monitör 60Hz iken normal şekilde kullanabiliyordum. Yeni monitöre yani 165 Hz'ye geçince oyunları açarken monitör kendini yeniden başlatmaya ve açıldığında 40Hz falan gibi davranmaya başladı.

Yeniden başlatmasının sebebi Hz'in değiştiğindendir yüksek ihtimalle. Çünkü masaüstünden 164.xxxx olan çözünürlük oyunda 165 oluyor.

Oyun içinde de 164.xxxx olan çözünürlüğü seçebilir misiniz hocam?

Hocam eğer NVIDIA ekran kartın var ise özel çözünürlük oluşturup Hz'yi 165 olarak girerseniz olacaktır.

Çözüm
arkadaşlar ilginiz için sağolun AhmetAlii'nin dediği işe yaradı özel çözünürlük oluşturabildigini bilmiyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…