HDR10 birçok kalitesiz monitörde fark yaratmıyor. Dediğiniz gibi. Fakat evde kullandığım TV'de (Samsung 78JS9500) aşırı ciddi fark olduğunu görebiliyorum. Ayrıca piyasada bulunan IPS ekranlı 10 bit olarak FRCsiz monitörlerde normalden çok pahalı (Renk aralığı DCI-P3'te %100 olanlar özellikle). Birçok 10 bit diye satılanların renk aralığıda ucuz olanlarda çok düşük kalıyor zaten. FRC olmadan 10 bit yazmasına rağmen bu tip monitörlerinde renk kalitesi kötü olabiliyor. Ayrıca ışık sızması gibi problemlerde olabiliyor kalitesiz üretimden kaynaklı. ( örnek:
Asus TUF Gaming VG27AQML1A Monitör). IPS panel her zaman daha doygun daha canlı renk verecek diye önceden söylüyorduk. Fakat bu durum çok değişti. Şu an bazı oyuncular için üretilen özel TN panellerde bile beklenmedik renk ve canlılık performansı alınabiliyor. Bu dediğim olay tabii ki de ucuz monitörlerde olmuyor. Bu sebeple konu sahibi arkadaşın bütçesine göre bir şey bakmak gerek. Sonuçta benim kullandığım televizyon zamanında 17000 dolar fiyata satılıyordu. Evde kullandığım IPS panelli Game Booster monitörüme bakınca elimdeki diğer kalitesiz VA panelli Monster monitörüm bana kat kat daha iyi görünüyor.