Monofaze pano yeri nasıl değiştirilir?

goktug.59

Kilopat
Makaleler
3
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Lenovo LOQ 15IAX9 - RTX 4050 / 24GB RAM / i5 12450HX
Merhabalar, köy yerinde ev içerisinde kalmış eski tip pano var. Sigortalar eski ve ana sigortadaki çıkış ark yapıp oksitlenme ve erime yapmış. Komple değiştireceğim. Elektrik sayacını okumaya geldiklerinde bazen evde bulamıyorlar ve yazmadan gidiyorlar. Bu panoyu evin dışına taşıyacağım.

Bu sayaçtaki mühürü kesip dışarı taşıdığımızda sayacı okumaya gelen kişi tekrar kontrol edip mühürler mi yoksa illa şirkete dilekçe mi vermemiz gerekiyor?

Ana sigorta üstteki OAG marka olan. Altında ufaktan görünüyor kırmızı kablonun eridiği. Sosis gibi olmuş. Pano deseniz içler acısı..

Bu sayaçtaki mühürü kesip dışarı taşıdığımızda sayacı okumaya gelen kişi tekrar kontrol edip mühürler mi yoksa illa şirkete dilekçe mi vermemiz gerekiyor?
Her elektrik dağıtım firmasında farklı işliyor. Kimisinde arayıp bunu söylemeniz yeterli. Kimisinde fiziksel olarak gidip yetkiliyle konuşmak gerekiyor.

Her elektrik dağıtım firmasında farklı işliyor. Kimisinde arayıp bunu söylemeniz yeterli. Kimisinde fiziksel olarak gidip yetkiliyle konuşmak gerekiyor.
Elektrikçide çalışıyorum. Ustaya sordum bir şey olmaz, mühürü kesip değişirsin sayacı okumaya gelen yeniden mühürler demişti. Ama direkten gelen sürekli enerji olan kabloyu şirkete sormak gerek. Elektriği kestirmek gerekiyor.

Elektriği kestirmek zaten ayrı bir mevzu. Orası sayacı taşımaktan daha zor.

Elektriği kestirmek zaten ayrı bir mevzu. Orası sayacı taşımaktan daha zor.
Elektriği kestirmeden de yaparım da elimdeki malzemeye güvenmiyorum. Büyük ihtimal dükkandan alıp hallederim. Ayrı dikkatli olmak gerekiyor. Ama yine de şirkete danışayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…