Monogatari serisi yayınlanma sırasına göre mi yoksa senaryo sırasına göre mi izlenmeli?

Öncelikle yanlış yerden başlamışsınız hocam, filmler derken sanırım kizumonogatariden bahsediyorsunuz? Ondan önce birkaç seri daha izlemeniz gerekiyordu (bakemonogatari ve bir şey daha vardı yalan olmasın şimdi unuttum). Yayınlanma tarihlerine bakarak izlemeniz sizin için en sağlıklısı olacaktır.

Öncelikle yanlış yerden başlamışsınız hocam, filmler derken sanırım kizumonogatariden bahsediyorsunuz? Ondan önce birkaç seri daha izlemeniz gerekiyordu (bakemonogatari ve bir şey daha vardı yalan olmasın şimdi unuttum). Yayınlanma tarihlerine bakarak izlemeniz sizin için en sağlıklısı olacaktır.

Aynen hocam kizumonogatari, bazı yerlerde bu şekilde de önerildiğini gördüm ondan o şekilde başladım. 1. Filmi izledim sadece, bakemonogatari'den mi başlayayım?

• Bakemonogatari
  • Kizumonogatari
  • Nisemonogatari
  • Nekomongatari: Kuro
  • Monogatari Series: Second Season
  • Hanamonogatari
  • Tsukimonogatari
  • Koyomimonogatari
  • Owarimonogatari Season 1
  • Owarimonogatari Season 2
  • Zoku Owarimonogatari
Hocam çıkış sırasına göre böyle olması lazım bakemonogatari sonrası kizumono üçlemesini izleyip devam edebilirsiniz.

• Bakemonogatari
  • Kizumonogatari
  • Nisemonogatari
  • Nekomongatari: Kuro
  • Monogatari Series: Second Season
  • Hanamonogatari
  • Tsukimonogatari
  • Koyomimonogatari
  • Owarimonogatari Season 1
  • Owarimonogatari Season 2
  • Zoku Owarimonogatari
Hocam çıkış sırasına göre böyle olması lazım bakemonogatari sonrası kizumono üçlemesini izleyip devam edebilirsiniz.

Bu gayet iyi liste. Tek eleştirim kizumonogatari'nin başlarda izlenmesinin kizumonogatari'den sonra geri klasik monogatari çizimlerine, animasyonlarına geçilince alışılma sorunu yaşanabilir olması onun dışında pek bir sorun yok. Şahsen ben kizumonogatari'yi en son izlemiştim :D. Hikayasel olarak kizumonogatari ilk gelen seri ve en önemlilerinden fakat en sonda izleyince tüm seri boyunca bir gizem havası hissetmiştim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı