MonsGeek M1 V5 Contour Lines PCB tasarimi kime ait?

5 yıl biraz abartı olmuş hocam .

5 yıl biraz abartı olmuş hocam .
Saber RGB beş yıldır kullandığım bir klavye. M1 V5'in kalitesi fazlasıyla iyi ve eğer bozulmazsa uzun süre götürür beni. Gamepower gibi bir marka bu kadar uzun süre götürdüyse doğal olarak Gamepower'den daha kaliteli bir markadan da aynısını, hatta daha fazlasını beklerim.

Daha demin kendi kendine caps açıp kapatıyordu tuşa bastıkça. Ancak o sırada Armoury Crate yazılımı fareyi güncelliyordu kablosuz olarak. Belki parazit olmuştur. İki dongle dip dibeydi bir de. Biraz uzaklaştırdım şimdi. Bu arada tek eksi verebileceğim konu klavyenin parlaklığı az. Arttırması basit QMK ile halledilebiliyor ancak ellemeyi düşünmüyorum. Reddit'te birisi parlaklığı arttırdıktan sonra pil ömrünün 3 güne düştüğünü söylemiş. Asus'a helal olsun. Azoth ile M1 V5 modeline göre çok daha az batarya sunsa bile parlaklık seviyesi yeterli ve pil ömrü de bayağı fazlaydı yorumlara bakacak olursak. Ancak M1 V5 modelindeki hissiyatı da veremeyecekti muhtemelen.

Knob'a basınca parlaklık ayarlamayla ses seviyesi ayarlama arasında geçiş yapılıyor sadece deniyordu. Knob'a basmak bilgisayar sesini kapatıyor. Bu da gayet iyi bir durum.

Bir ekleme daha yapayım: Klavye uyku moduna geçtikten sonra tuşa basınca saniyesinde uyku modundan çıkıyor. Hatta uyku modunda değilmiş de ışıkları kapatmış gibi oluyor sadece. Hissedilir bir gecikme yok. İnternette gecikme yaşayanlar olmuştu uyku modunda. Söyleyeyim dedim. Benim düşüncem, yeni üretim klavyelerin yazılımının daha güncel geldiği yönünde. Bahsedilen sorunların bir tanesini bile yaşamadım.

@enzyyx @egemebb dediğim gibi Akko ve MonsGeek aynı çatı altındaymış. Bir yetkiliye sordum "onlar kardeş şirketler" dedi. PCB'de Akko ismi basılmış çipten az çok belliydi zaten. Ha o çip muhtemelen Akko'ya ait değildir bir başka markadan alıp isim başmışlardır ama orası çok da önemli değil. Pahalı sayılabilecek ürünlerinin içinden marka basılmış ayrı switch ve keycap sökücü geliyor Akko markası basılmış üstüne yine. Kutulamaları falan da benzer. İnternet siteleri de benzer.

Bence MonsGeek'i premium klavyelerle rekabet etmesi için çıkardılar. Akko ise daha çok genel kullanıcılara hitap ediyor tasarımlarıyla sanki. Akko markası altında satılan aluminyum bir klavye yok benim bildiğim kadarıyla. Sürekli aluminyum diyorum ama premium bir klavyede bana göre olması gereken en önemli şey alüminyum malzeme. O kadar kaliteli hale getiriyor ki klavyeyi.

Shenzhen Yinchen Technology adlı bir şirkete ait her iki marka da.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…