Hayırlı akşamlar arkadaşlar, benim gibi Monster düşünüp kararsız kalan arkadaşlar için kısa bir inceleme yazısı yazmak istedim.
PC'yi 9 gündür kullanıyorum sadece SSD'yi yükselttim, onun haricinde her şey sitedeki özellikleriyle aynı.
Görünüş: 8/10
Dış görünüşü internet sitesinde fırçalı olarak duruyordu açıkcası pek sevmemiştim ama canlı olarak görünce daha çok hoşuma gitti, sitesindeki gibi göze fırça izleri batmıyor.
Malzeme kalitesi 7/10
Performans odaklı düşündüğüm için kalite 2. plandaydı ama beklediğimden daha iyi çıktı kalitesiz bir his ve görüntü vermiyor.
Ekran: 8/10
Ekranı en başlarda diğer laptoplara göre daha karanlıktı bunu araştırdığımda IPS ekranların oyun ve film için yapıldığı öğrendim ama gözümü ağrıtmaması ve renkleri daha iyi göstermesini sevdim.
Klavye: 8/10
Klavye ne yumuşak ne sert bence tam olması gerektiği gibi özellikle yön tuşlarının küçük olmamasını sevdim.
Hoparlör: 6/10
Ses yüksekliği tatmin edici olsa da ses kalitesinin beni hayal kırıklığına uğrattığını söyleyebilirim 5 yıllık Toshiba laptopum bile daha güzel ses veriyor. Eğer bi ayar falan yapıp daha iyi ses kalitesi alabiliyorsak bilenler yazarsa sevinirim.
Fan sesi: 7/10
En çok beni düşündüren fan sesiydi. Fanın 5 kademesi var ama ben otomatikte kullanıyorum turboda fan sesi cidden yüksek çıkıyor. PC'yi gerek oyun gerek renderla zorlasam da turboya hiç geçmedi. Genel kullanımda 0-1 arasında dönüyor oyun ve rendarlarda genelde 3-4 arası değişiyor.
Monster kontrol merkezi: 9/10
Buradan Monster logosu, klavye ışıklar, fan ayarı, performans ayarları, Windows tuşu kapatma gibi ayarları yapabiliyoruz basit ve sade kolay bir kullanımı var. Ama her PC'yi kapatıp açtığımda Monster logosunun ışığını kapatsam da sürekli açılıyor yeniden kapatmak lazım. Bir yerden bir ayarı varsa da bulamadım.
Oyun performansı: 10/10
Bilgisayar vizelere denk geldiği için öyle oyunlarda çok test edemedim ama BF1 deneme şansı buldum hiçbir ayarla oynamadan direk kedi ayarlarıyla:
- 1080p orta ayarlarda 60 FPS
- 1080p ultra ayarlarda 45 FPS alıyorum, herhangi bir düşme sorunu veya kasmayla karşılaşmadım.
Render ve program performansı: 8/10
Lumionu deneme şansı da buldum ama GTX 1050 Ti maalesef ortanın biraz altında kaldı. Çok kalabalık sahnelerde kassa da genel kullanımda işimi rahat bi şekilde görüyor, ama şeytana uyup GTX 1060'a geçsem mi demedim de değil.