Monster Abra A5 13.5. Ekran Kapatma

Angelic

Kilopat
Esenlikler,
Eski Grundig dizüstü bilgisayarımda FN+F7 kısayoluyla ekranı tamamen kapatabiliyor, kısayolu tekrar uyguladığımda da kolayca açabiliyordum. Ekran kapatmadan kastım karartma değil; yani fare hareketi ve klavye dokunuşuyla direkt açılan bir kararma değil. (Sistemi kapatma ya da uyku ile de bir ilgisi olmadığını belirteyim. )
Abra A5 13.5. 1 satın aldım geçen hafta; fakat o kısayolu bunda uygulayamıyorum. Kullandığım kombinasyon klavye ışığını arttırıyor. 1'den 12'ye kadar F tuşlarını da denedim fakat hiçbiri bu işe yaramadı.
Güç ayarlarından işaretlediğim olayı yaptım fakat bahsettiğim gibi yalnızca fare kıpırdatana dek ekranı karartıyor FN+F1 kombinasyonu. Yalnızca aynı komutla ekranı geri açabilecek bir yol arıyorum.

Screenshot_1.png

Harici bir yazılım kullanmadan bunu halledebilir miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Internette sorunuzu ingilizce olarak aratirsaniz pek cok kaynak cikiyor. Genelde harici dimm uygulamalarini onermisler. Bir iki kaynak kayit defterinden de yapildigini soyluyor. Arasitirirsaniz bulabilirsiniz.
"how to make screen darker than minimum windows 10" gibi. Bu yontem isigi kisacagi icin %90 sadece arka plan aydinlatmasini kapatiyor. Yani monitor komple kapanmiyor. El feneri ile ekranin dibine gelip dikkatlice bakilirsa %90 arkada ne oldugu soluk olarak gozukecektir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı