Çözüldü Monster Abra A5 6.2.1 Sıcaklık Değerleri

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Muhammed Atik

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar hepinize merhaba. Benim bir sorum olacak size.

Monster Abra A5 6.2.1 laptop kullanıyorum. Fakat laptoptan pek anlamadığım için oyun sıcaklık değerleri PC'ye zarar verir mi diye endişeleniyorum. BF4 ve Mafia 2 1080p oynarken GPU 66-71 derece arası oynuyor. Bu sıcaklıklarda 3-4 saat oyun oynasam herhangi bir zararı olur mu? Laptopta GPU 71 derece olduğu an aktif olan bir fan var, biraz gürültü artıyor falan ben de zorlandığını düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? 70 derece sıcaklıkta 3-4 saat oyun oynamanın laptoba zararı olur mu yoksa normal mi bu değer?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklıklar gayet iyi, çoğu dizüstü bilgisayarda yükteyken 80 derece civarı oluyor, bu normal denebilir. 90-95 olunca performans düşer, hatta bilgisayar kendini kapatabilir hasar almamak için. 70'i geçince diğer fan devreye giriyor ki sıcaklık sabit kalabilsin. Bunda hiçbir sorun yok, zorlanmıyor. Zorlanmamak için otomatik önlem alıyor. Bu sıcaklıklarda 10 saat de oynasanız bir zarar görmez. Birkaç saatte bir 10-15 dakika dinlense fazla bile. Çoğumuz yapmıyoruz bunu.

66-71 gayet iyi değerler. Sorun olmayacaktır. Rahatlıkla oyun oynayabilirsiniz.

Arkadaşlar çok teşekkür ederim baya rahatlattınız içimi çok sağ olun Ben anlamıyorum işte korktum GPU aşırı ısınır hasar alır vs diye Ama bu değerlere iyi diyorsanız tamamdır, gönül rahatlığıyla saatlerce oynayabilirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…