Monster Abra A5 İçin 27" monitör önerisi

caudron

Kilopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Herkese merhabalar, iyi forumlar. Üniversite yıllarında Monster Abra A5 model 15" bir dizüstü bilgisayar almıştım sürekli şehir değiştirdiğim için. Şimdi okulu bitirdim tekrar evime taşındım. Yakın bir zamanda masaüstü bilgisayar için kasa toplama planım yok, bilgisayarım beni idare ediyor ancak Laptop'un ekran boyutundan uzun süredir rahatsızım. Bu sebepten şöyle büyükçe bir monitör edinmeye karar verdim. Öyle profesyonel bir oyuncu sayılmam genellikle Euro Truck Simulator, farming Simulator gibi simulasyon oyunları ile vakit geçiriyorum ve tabii bolca da film, dizi izliyorum. Yani FPS oyunları gibi çok akıcı oyunlarda anlık yüksek performanslara ihtiyacım yok. Sizlere danışmak istediğim 2 sorum var;

1.'si ekran kartım GTX960M 2 GB modeli. Bu kart herhangi bir 27" 1080P (bu değer benim için yeterli zaten 4K gibi modellere bütçemin yeteceğini sanmıyorum) monitörde belirgin sıkıntılar yaşatır mı, bahsettiğim oyunlarda kartımı çok zorlar mı?

2.'si belirttiğim şartlarda kartıma en uygun HZ değerine sahip hangi monitörleri tavsiye edersiniz.

Bütçemi maksimum 1.400 TL civarı olarak belirledim. Ayrıca fazlasıyla film, dizi izlediğimden Curved modellerin daha göze yatkın olduğunu deneyimledim. Eğer mümkünse Curved modeller tavsiye ederseniz sevinirim. Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz azışıyor ama hem 144 Hz hem de Curved bence harika monitor

Tavsiyen için teşekkür ederim dostum.Bir sorum olacak naçizane.144 hz ile 75 veya 60 hz monitörler arasında çok belirgin fark yaşar mıyım ? Elbette fark olacak ama zaten güncel pek çok oyunda bilgisayarımda ki donanım 60 fps'in pek üzerine çıkmıyor.Veya film izlerken hz farkı anlaşılabilir mi ?

Tavsiyen için teşekkür ederim dostum.Bir sorum olacak naçizane.144 hz ile 75 veya 60 hz monitörler arasında çok belirgin fark yaşar mıyım ? Elbette fark olacak ama zaten güncel pek çok oyunda bilgisayarımda ki donanım 60 fps'in pek üzerine çıkmıyor.Veya film izlerken hz farkı anlaşılabilir mi ?
Filmler 60 FPS bile olmuyor. En belirgin fark oyunlarda olur. Tabii ki oyunlarda 144 Hz hissedilir bir fark yaratır ancak GTX960M ile 60 - 75 Hz'ler yeterli olacaktır. Burada bolca film ve dizi izlemeniz, kaliteli panel seçimine itmeli sizi. Bu açıdan baktığımızda önerdiğim model ideal bir seçim olabilir sizin için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı