Monster Abra A5 V1.1.2 Düşük GPU, CPU Kullanımı

İ74710QM ve 860M ekran kartı var. Oyunlarda kullanımına baktığımda hiçbir zaman %100 olmuyor ikisi de ekran kartım %40 civarlarında işlemcim %60 yukarısına çıkmıyor, sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi oyunda bu sorunu yaşıyorsun?

CS:GO, LOL gibi eski oyunlarda yaşıyorsan gayet normaldir. Çünkü bu oyunların grafik teknolojileri, Güncel ekran kartların da %99 kullanımını sağlayamıyor.
Ama eğer Nvidia profiline ekli olmayan bir oyun oynuyorsan oyun Entegre GPU ile çalışıyor olabilir.
Oyunları Harici Ekran Kartı ile Çalıştırma - Technopat
Bu tarz oyunların ''exe'' dosyasını Nvidia ya da AMD kontrol menülerinden eklemelisin.

CS:GO da bi sıkıntım yok drop yemeden 200fps lere kadar çıkabiliyorum.Mesela şöyle örnek veriyim PUBG oynadığımda 50 60 fps civarı dolanıyor 720pde GPU %100 seviyesinde CPU ise %70 80,ondan daha düşük sistem gereksinimi gerektiren aynı yapıya sahip Ring Of Elysium adlı oyunda ise GPU %40 CPU %60 50FPS çok zor görüyor çoğu zamanda droplarla beraber 30 35 FPS'ye düşüyor.

Bahsettiğim oyunun sistem gereksinimleri ;
Ring of Elysium Minimum Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi:
Windows 7 veya Windows 10
İşlemci: Intel Core i3
Bellek: 4 GB RAM
Ekran Kartı: Nvidia GTX 480
Depolama: 10 GB Boş alan

Benim sistemim;
İşletim Sistemi:Windows 10
İşlemci: Intel Core i7 4710QM
Bellek: 12GB RAM
Ekran Kartı: Nvidia GTX 860M

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…