Monster Abra A5 V1.1 ethernet bağlantısı kopuyor

sagatagat

Megapat
Yer
Almanya
Daha fazla  
Meslek
Avukat
Monster Abra A5 V1.1 model laptopum var. Uzun süre ethernet girişini kullanmamıştım. Aylar önce kullanayım dedim. Kabloyu görüyor ancak oyuna filan girdiğimde bir süre sonra Wi-Fi'a geçiyor, yani kablo bağlantısı kopuyor. Örneğin League of Legends giriyorum durduk yere sebepsizce yeniden bağlanılıyor hatası veriyor ve baktığımda kablo bağlantısının gittiğini görüyorum. Kabloyu çıkarıp takıyorum 10-15 saniye sonra tekrar geliyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
Denenen çözümler : Modem değiştirildi, kablo değiştirildi, format atıldı.
Up. Konu güncel

Son düzenleme:
Çözümlere bakılırsa bilgisayarın yazılımsal olarak bir sorununun olmadığı gözüküyor driverları güncelle diniz mi? Ayrıca bilgisayarın girişinin sağlam olduğundan emin olun.

Çözümlere bakılırsa bilgisayarın yazılımsal olarak bir sorununun olmadığı gözüküyor driverları güncelle diniz mi? Ayrıca bilgisayarın girişinin sağlam olduğundan emin olun.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Driverler güncel durumda. Kablo girişi sağlam durumda. Ben oyun oynarken bilgisayarı hareket ettiren biri değilim. Hiç yerinden oynamadığı halde gidiyor bağlantı. Eğer temassızlık gibi bir sorun olsa azcık bastırınca tekrar gelmesi lazım gelirdi ancak çıkarıp takmadıkça bidaha gelmiyor.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Driverler güncel durumda. Kablo girişi sağlam durumda. Ben oyun oynarken bilgisayarı hareket ettiren biri değilim. Hiç yerinden oynamadığı halde gidiyor bağlantı. Eğer temassızlık gibi bir sorun olsa azcık bastırınca tekrar gelmesi lazım gelirdi ancak çıkarıp takmadıkça bidaha gelmiyor.
Modem girişini kontrol edin eğer olmaz ise yetkili servise götürün.

Cevabınız için teşekkürler. Ancak ilk gönderimde yazdığım üzere modemi değiştirdim,kabloyu da değiştirdim. Yani modem kaynaklı bir problem yok.
Kusura bakmayın okurken modem değiştiyi atlamışım. O zaman bendeki problem sizde de var mevcut altyapı servis sağlayıcınızı arayıp destek ekibi isteyin. Altyapısal problem olmalı yazdığınıza göre yani ya binaya gelen kablo hasarlı yada binadan size gelen kabloda sıkıntı var.

Kusura bakmayın okurken modem değiştiyi atlamışım. O zaman bendeki problem sizde de var mevcut altyapı servis sağlayıcınızı arayıp destek ekibi isteyin. Altyapısal problem olmalı yazdığınıza göre yani ya binaya gelen kablo hasarlı yada binadan size gelen kabloda sıkıntı var.
Hocam altyapıda bir sorun olsa wifinin de kopması gerekmez mi ? Ayrıca sadece LOL oynarken ethernet bağlantım kopuyor başka bir zamanda sıkıntı yaşamıyorum.

Hocam altyapıda bir sorun olsa wifinin de kopması gerekmez mi ? Ayrıca sadece LOL oynarken ethernet bağlantım kopuyor başka bir zamanda sıkıntı yaşamıyorum.
Aklım tıkandı şuan, modem sorunsuz, kablo sorunsuz, bilgisayar bağlantısı sorunsuz, ee sorun nerde? Ethernet yazılımını eski sürümle kurup deneyin?

Aklım tıkandı şuan, modem sorunsuz, kablo sorunsuz, bilgisayar bağlantısı sorunsuz, ee sorun nerde? Ethernet yazılımını eski sürümle kurup deneyin?
Çok saçma bir teorim var :D Acaba ethernet bağlantısına fazla yük filan mı biniyor devre dışı kalıyor. Bu konuda hiçbir fikre sahip değilim sadece fiziksel bir teori kurdum :D Cevaplarınız için teşekkür ederim onu da denerim.

Merhaba konuyu hortlatıyorum ama arkadaşımda aynı şekilde monster Abra a5 v1.1 model notebook var. Malum oyun bilgisayarı. Yıllar önce ben satmıştım. Yaklaşık 4 sene önce.
Üründe wifi kopma sorunu var. Ethernet bağladık yine aynı şekilde kopuyor. Ben sorunu yaklaşık 3 sene önce cihaza Windows 8.1 kurarak çözmüştüm.
Olay yazılımla alakalı ama arasındaki bağlantıyı çözemedim. Geçen hafta yanıma geldiğinde herhalde artık sorun çözülmüştür diyerek windows 10 kurup en son sürüme kadar güncelleme yaptım.
Windows 10 da Killer wifi yazılımı kullanıyor. Ve süpriz yine kopuyormuş. Arkadaş balıkesirde ben izmir.
Yani mahçup olma durumu var. Soruna başka çözüm bulabilen varsa söylerse sevinirim.
Dediğim gibi hem ethernet hem wifi de windows 10 kuruluyken internet kopuyor.
Ama windows 8.1 kopmuyor. Belki 7 de de kopmaz bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı