Arkadaşlar iyi günler, ben son zamanlarda Fortnite oyununda mouse lagı alıyordum, dün format attım düzelmedi. Laptopun kendi touchpad yazılımını sildim düzeldi, neyse daha sonra bazı forumlara baktım GPU kullanım falan %90 olması gerekiyormuş, aşağı attığım bilgilere bakarak normal mi, yoksa darboğaz mı var söyler misiniz?
Laptop Monster Abra A5 V11.1:
Fortnite oyununda Save The World oynarken bilmeyenler için sağda solda zombiler fırtınalar evler eşyalar olan bir yer bu moddaki ısı ve kullanım değerleri:
- GPU SICAKLIK: 60-70--------KULLANIM: 50-60 çok nadir 65-70 oluyor.
- CPU SICAKLIK: 70-80-90----KULLANIM: 45-50-60.
- RAM KULLANIMI: Başta 5500 MB 2 saat sonra 6500 daha çok oynadıkça 6800 MB yükseliyor.
-----------------
Şimdi normal Battle Royale Değerleri EXTRA 40 dakikalık video çektim, isteyen ordan da sıcaklık/kullanım değerlerine ayrıntılı şekilde bakabilir.
- GPU SICAKLIK: 75-80------KULLANIM: 70-90 çok nadir 60'lara düşüyor sonra yükseliyor.
- CPU SICAKLIK: 75-80------KULLANIM: 50-80 devamlı değişen değerler arkadaşlar dediğim gibi videodan isteyen bakabilir.
- RAM KULLANIM: 5500 MB 2 saat sonra 6500 daha çok oynadıkça 6800 MB yükseliyor
Biraz uzun oldu ama her şeyi net şekilde açıklamaya çalıştım arkadaşlar yanlış bilgi vermemek için, inşallah bir sorun yoktur alalı 1 yıla yaklaşıyor, teşekkürler şimdiden.
Eski Fortnite'a göre yani 1-2 hafta öncesine göre FPS daha düşük, hafif droplar kasmalar var. En son 3 ay önce falan Monster'ın ücretsiz bakımına yollamıştım.