FrindgeDivision
Centipat
İyi akşamlar herkese. Monster Abra A5 v.11.1 model bilgisayarım son zamanlarda özellikle mekanik diskteki bad sector yüzünden oldukça yavaşladı, bilgisayarın açılıp kendine gelmesi 5 dakikayı geçiyor. Bu sebepten ötürü hem 4 senedir zarar veririm korkusuyla açamadığım bilgisayarı açıp bakımını yapmak hem de biriktirdiğim parayla SSD ve RAM yükseltmeleri yapmak istiyorum. Bunların hepsine verebileceğim toplam bütçem 1000TL. Fakat kaç gündür kafayı yemek üzereyim hangi yükseltmeyi yapmalıyım? Ya da değer mi? Diye en son almayı düşündüğüm parçalar bunlar yardımcı olabilirseniz sevinirim;
1) m2sata slotu için
2)Bad sector Hatası bulunan hard diskin yerine almayı düşündüğüm ssd
3)8Gb alamasam da bütçemden ötürü hali hazırdaki performansı yükseltir ümidiyle almayı düşündüğüm ram
Ayrıca CPU-Z ile de sistemimi göstermek istedim. Bu arada BIOS'un güncel olmadığının da farkındayım (bu sebepten de PC yavaş) fakat Monster'ın kullandığım bu modeli için güncel BIOS ve Firmware dosyalarını bulamıyorum nereden bulabilirim? Bir de HD Tune ile yapmış olduğum bazı testlere bakarak bu HDD düzelir mi? Low level format yapsam? Fikir ve tavsiyelerinizi bekliyorum iyi akşamlar.
1) m2sata slotu için
2)Bad sector Hatası bulunan hard diskin yerine almayı düşündüğüm ssd
3)8Gb alamasam da bütçemden ötürü hali hazırdaki performansı yükseltir ümidiyle almayı düşündüğüm ram
Ayrıca CPU-Z ile de sistemimi göstermek istedim. Bu arada BIOS'un güncel olmadığının da farkındayım (bu sebepten de PC yavaş) fakat Monster'ın kullandığım bu modeli için güncel BIOS ve Firmware dosyalarını bulamıyorum nereden bulabilirim? Bir de HD Tune ile yapmış olduğum bazı testlere bakarak bu HDD düzelir mi? Low level format yapsam? Fikir ve tavsiyelerinizi bekliyorum iyi akşamlar.