Şimdi durum şu, GPU hafızasını kullanmadıgın sürece (en düşük ayarlarda oynadıgın sürece, ki 1050'de ayarları cogu zaman kısman gerekecek) bir şey fark etmeyecektir. Ancak 4 G tabi ki günümüz oyunlarında büyük avantaj sağlayacaktır.
i7 ise bazı CPU-Intensive oyunlar dısında bir şey fark etmeyecektr. O oyunlarda ise farkedecegi 3-5 FPS genelde. Fakat Video Editing veya Rendering yapıyorsan i7 baya bi fark edecektir.
Ekranları aynı görünüyor, fakat yine de ekranın renk kalitesini gözle görmeden bilemezsin. Bu yüzden 2'sinin de mağazasına gidip bakman lazım, gidemiyorsan da güvenip alacaksın artık.

(Dell 7567'nin insanları ekranıyla hayal kırklığına ugratışından biliyorum, gözle görmek lazım, veya Youtube.)
Ses olarak MSI'da 4 tane 2W hoparlör, Monster'da 2 tane 2W hoparlör görünüyor, fakat eger kulaklıkla veya harici bir ses sistemiyle kullancaksan fark etmeyecektir. Ancak laptoptaki ses sistemi olarak MSI daha iyi. 2'sinde de Subwoofer yok.
RAM ve depolama 2'sinde de aynı, 2'sinde de 1 adet boş M.2 portu var. (İstersen kendin takabilirsin, fakat Monster'da özelleştirme seçeneğin var, 400 TL daha fark verip onların takmasını sağlayabilirsin. SSD'nin yaratacagı farkı bilmiyorsan araştırmanı tavsiye ederim.)
Bataryaları aynı hücreli olmasına ragmen MSI 41WH, Monster 47WH. Monster'ın bataryası daha büyük olmasına ragmen 2'si hemen hemen aynı gidecektir. Monster'daki i7'nin MSI'daki i5'ten 10W daha fazla güç tüketmesinden dolayı.
Sonuç olarak burada senin kendi ihtiyaçlarına göre karar vermen lazım. Ben olsam Monster alırdım, 200 TL fark verip i7 ve 4 GB RAM alıyorsun tek kaybettigin şey 2 tane 2W hoparlör.