Monster Abra A5 V12.1.2 bip bip diye ötüp kapanıyor

• Konuyu başlatan Ulaç
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 14.295

Ulaç

Hectopat
Daha fazla  
Monster Abra A5 V12.1.2 laptopum var bilgisayar sorunsuz çalışırken bir anda aralıklarla bip bip diye ötüp kapanıyor çözümü var mı?

Hocam harddisk sürtme sesi gibi cızırtılı bir bip bip sesi mi.
-Fanların çalıştığından emin olun, işlemci yüksek sıcaklıklara çıkıyorsa kendini kapatıyor olabilir.
-Adaptördeyken mi oluyor, eğer çıkarılıyorsa pili çıkartıp deneyin bir de.
-Yakın zamanda güncelleme yaptınız mı, 3.parti programlar yüklü mü makinenizde lisanslı olmayan, sisteminiz orijinal mi. Virüs taraması yaptınız mı, sorun donanımsal kaynaklı mı yoksa yazılımsal mı. Biraz daha bilgi vermeniz mümkün mü?

Bip sayısı 15in üzerinde mi? Ayrıca bilgisayar öterken hdd şarj gibi ışıkları yanıp sönüyor mu?
Bip sayısı değişiyor.Bazen daha fazla bazen daha az oluyor hatta bazen bip diye ötüp kapanmadığı da oluyor.Attığım fotodaki en soldaki ışık yanıp sönüyor
Bip sayısı değişiyor.Bazen daha fazla bazen daha az oluyor hatta bazen bip diye ötüp kapanmadığı da oluyor.Attığım fotodaki en soldaki ışık yanıp sönüyor

Bilgisayarı sıfırladım fakat aynı sorun devam etti.Bataryayı da çıkardım onda da sorun yok. Bazen bip bip diye öterken fanlar aşırı hızlı dönüyor
Hocam harddisk sürtme sesi gibi cızırtılı bir bip bip sesi mi.
-Fanların çalıştığından emin olun, işlemci yüksek sıcaklıklara çıkıyorsa kendini kapatıyor olabilir.
-Adaptördeyken mi oluyor, eğer çıkarılıyorsa pili çıkartıp deneyin bir de.
-Yakın zamanda güncelleme yaptınız mı, 3.parti programlar yüklü mü makinenizde lisanslı olmayan, sisteminiz orijinal mi. Virüs taraması yaptınız mı, sorun donanımsal kaynaklı mı yoksa yazılımsal mı. Biraz daha bilgi vermeniz mümkün mü?
Bilgisayarı sıfırladım fakat aynı sorun devam etti.Bataryayı da çıkardım onda da sorun yok. Bazen ötünce fanlar aşırı hızlı çalışmaya başlıyor.

Dosya Ekleri

• 19CEB1C5-4D47-4B72-8270-61F5D349B03F.jpeg
    19CEB1C5-4D47-4B72-8270-61F5D349B03F.jpeg
    1,2 MB · Görüntüleme: 694
Son düzenleme:

Bilgisayarı sıfırladım fakat aynı sorun devam etti.Bataryayı da çıkardım onda da sorun yok. Bazen ötünce fanlar aşırı hızlı çalışmaya başlıyor.
Birebir aynı sorun arkadaşımda vardı. Monster'a yolladık 4 bin küsür fiyat biçtiler. Dediklerine göre anakart arızasıymış. Eski monster'da çalışan arkadaşım ile fark ettiğimiz, kart üzerinde ana ekran kartına giden bileşenlerde sıkıntı vardı fakat elimizde bileşenleri değiştirecek malzeme ve bileşenin kendisi yoktu bilgisayar şu anda sadece film izlemelik kullanılıyor oyun açtığın anda daha doğrusu ekran kartını kullanan her hangi bir şey açtığında ötmeye başlıyor. Senin sorun da büyük ihtimal öyle ne yazık ki elden gelen bir şey yok ya monster'a yollayacaksın yada Tulpar serisinde ekran kartının tam arkasında sağ üstte konumlandırılmış. k23(k25 te olabilir hatırlamıyorum) kodlu bileşenlerin hepsini değiştireceksin. Sakın reballing yaptırma onunla alakası yok.

O yüzden asus yada msi diye yırtınıyoruz hocam. Abra a5 v9.2.2 vardı bende de, 7700hq gtx1050 olan model, daha sonra msi'da aynı özelliklere sahip bir laptopa geçiş yaptım bir gençle takas yaparak, bir baktım ne ısınma sorunu var, ne fps drop yiyorum, ne antin kuntin arıza veriyor. Teknoloji şans işi diyorlar ya, marka da şans faktörü bence. Değişik değişik markalar çıkmış şimdi görüyorum ürünlerini, çok garip arızalar veriyor. Kullanılan transistörler mi kalitesiz, diğer parçalar mı bilemiyorum ama çok kaba tabirle elinize alınca malı esniyorsa çatur çutur sesler geliyorsa, forumlarda da şikayetleri antin kuntin şeyler ise, uzak durulması gerektiği kanaatindeyim. Söylemek istediğim yanlış anlaşılmasın, her insan para vererek ürünleri satın alıyor. Kimse kendi ürününe laf ettirmez. Ben sadece bir çok marka denemiş biri olarak yorum yapan bir kullanıcıyım. Sadece tek bir şey söyleyeceğim, Msi ve asus türkiye kullanıcıları sayfaları var facebookta oraya giriş yapıp bir arızalara bakın. Bir de monster türkiye ve casper tarzı ürünlerin kullanıcı sayfalarına bakın. Gerisine siz karar verin, umarım sorun düzelir Ulaç, ama sana absürd bir fiyat çekerlerse cihazı elinden çıkartıp kronik problemleri olmayan bir modele geçiş yapmanı öneriyorum. Kalın sağlıcakla.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı