Monster Abra A5 V12.1 NVMe M.2 SSD destekliyor mu?

Daha fazla  
Corsair MP500 M.2 NVMe PCI-e Gen 3.x4 SSD kullanmak istiyorum. Bu maksatla M.2 NVMe PCI E yuvası olan bir laptop araştırıyorum. Monster'in Abra A5 V12.1 15.6" modelini incelediğimde WD 250 GB M.2 SSD disk takılı olduğunu görüyorum. Monster müşteri temsilcisini aradım, elimdeki Corsair MP500 PCI-e diski bu makinede kullanabilir miyim dediğimde evet kullanabilirsiniz dedi. Şimdi sizden öğrenmek istediğim konu M.2 SATA III Internal SSD diski çaliştıran bu makine yine aynı yuvada benim NVMe PCI-e Gen 3.x4 SSD diskimi nasıl çalıştıracak? Sizden öğrendiğim kadarıyla SATA mimarisi ile NVMe mimarisi tamamen birbirinden farklı, dolayısı ile PCIe diski BIOS'un görmemesi gerekir diye düşünüyorum. Bu arada ürünü özelleştirme seçeneklerinde HDD için "Samsung 256GB PM961 M.2 Sata PCIe 3.0 x4 (Okuma: 2800 MB/s - Yazma: 1100 MB/s)" değiştirme seçeneği var. Şimdi burada M.2 PCIe diskten bahsederken "SATA" tanımını kullanıyor. Samsung PM961 M.2'yi incelediğimde NMVe PCIe olduğunu görüyorum. Monster yetkilisine PM961 M.2'yi kullanmak istersem makineyi değiştirecek misiniz yoksa aynı makineyi mi kullanacaksınız diye sorduğumda "aynı makineyi kullanacağız" cevabını aldım. 50.000 TL'ye makine satan bir firmanın sitesinde hatalı bilgiler koyacağını, müşteri temsilcisinin yanlış/eksik bilgilere sahip olduğunu düşünmediğim zaman karşıma sonuç olarak aynı SSD HDD yuvasının hem M.2 SATA hem de M.2 PCIe diskleri çalıştırdıkları sonucuna varıyorum. (Mantığım pek de kabul etmiyor ama.) Bu konuda sizin görüşlerinizi alabilir miyim? Teşekkür ederim.

CORSAIR MP500.jpg MONSTER ABRA A5-V-12.jpg SAMSUNG PM961.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı