Monster Abra A5 V13.1 RAM overclock ayarları nasıl olmalı?

403976

Megapat
Makaleler
6
2 Adet Kingston RAM'e sahibim, 2400 MHz CL 17 ve 1.20v ikisi de. Kullandığım laptop Abra A5 v13.1, BIOS modladıktan sonra RAM ayarlarına bakarken overclock buldum ve şu şekilde ayarladım:

Bu ayarlarda güzel ve stabil çalışıyor, daha ne yapılabilir sizce? 1, 20v değerinde bu ayarlar varken.

Bu da 15 dakikalık testmem5 verisi.

@The Prodigy hocam sizce daha ne yapılabilir? BIOS üzerinde her ayara erişimim var isterseniz görüntü atabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptopta stres testi işi sıkıntı. Hem heatspreader hem de düzgün airflow yok. Gördüğüm kadarıyla 15 dakikada testin tek döngüsünün çeyreği bile tamamlanmamış.

Belleğin çipi Samsung C-Die, pek uğraşılası bir çip değil fakat alt zamanlamaları yapmayı deneyebilirsin. Ben bile uğraşmazdım bununla muhtemelen.

Adını hatırlamadığım bir uygulamayla baktığımda biri nanya diğeri Samsung olarak gözüküyordu dediğniz gibi. CL 16 yaptım ve nmode ayarını 2 değerinden 1 değerine düşürdüm, 133MHz veren ismini hatırlamadığım ayarı etkinleştirdim 1, 20v ayarlıyken. Test absolute oldugu icin bu kadar uzun sürdü sanırsam, eve geçince Extreme ayarlayıp denerim bir de.

Uygulamada bu şekilde gözüküyorlar.

Bu ayarlarda denedim fakat çalışmamıştı, görebileceginiz gibi neredeyse bütün ayarlara erişimim var.

Hocam en son bu şekilde ayarladım,

Sanırsam bir sorun yok ve stabil, bu şekilde kullanmaya devam edeceğim gibi duruyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…