Monster Abra A5 v13.3 ses sorunu

omersevuk80

Decapat
Arkadaşlar merhaba.
Monster Abra A5 v13.3 model bilgisayarı yeni aldım. Fakat aldığım günden beri uğraşıyorum ama bir türlü çözemedim. Bilgisayara kulaklığı takmama rağmen bilgisayarın sağ alt tarafındaki hoparlörden az da olsa ses gelmeye devam ediyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Sesin hoparlörden geldiğine emin misiniz? Ve sesin nasıl olduğunu tarif ederseniz daha iyi bir şekilde yardımcı olunabilir diye düşünüyorum. Bende de ses sorunu var fakat sorun subwoofer parçasından gelmekte. Ben de subwoofer kablosunu çıkarttım ve şu an subwoofer olmadan kullanıyorum laptopu ve bütün sesler kesildi. Ses geliyordan kastınız tam olarak nedir? Cızırtı sesi mi, sinyal (frekans sesi vb.) sesi gibi bir ses mi? Benim laptopumda sürekli bir cızırtı sesi gibi CW tarzı ses ve fareyi takınca sol taraftan aralıklarla biip biip şeklinde sinyal sesi geliyordu. Ben de ilk başta hoparlörden geliyor veya fanlardan geliyordur diye düşünmüştüm fakat açınca gerçekten çok şaşırdım. Mümkünse kasanın içini açın ve kendiniz kontrol edin sesin nereden geldiğini. Çünkü kasa içinde ufak bir ses yankı yapıyor ve dışarıya çok fazlaymış gibi gelebiliyor. Kasayı açarsanız ses gelirken subwooferin üstüne elinizle çok hafif bir şekilde baskı yapın. Eğer ses kesilirse sizin sıkıntınız da subwooferdan dolayı demektir.

Merhaba.
Müzik dinlerken veya video izlerken kulaklığı takmama rağmen çalan müzik hem kulaklıktan hemde bilgisayarın sağ tarafındaki hoparlörden geliyor. Yani sesi hem kulaklığa hemde hoparlöre veriyor.
Hoparlöre verilen ses çok az ancak dikkatli ve sesiz ortamlarda duyuluyor

Bendeki sorun gibi bir sorun sandım sizinkini. Sound Blaster ayarlarını yaptınız mı? Sol altta hoparlör ve kulaklık seçme kısmından kulaklık seçili olsun kulaklık kullanırken. Bir de Windows Ses Ayarları kısmından çıkış kısmına bakar mısınız? Ayarlardan hoparlörü devre dışı bıraktığınız zamanda aynı sorun oluyor mu? Realtek sürücünüz güncel mi?

Hepsini denedim. Fakat sonuç yine aynı.. Aynı marka ve model 3 ayrı bilgisayarda da yine aynı sorun var. Ne yapacağımı bilemedim

DDU ile ses sürücüsünü kaldırıp bilgisayar üretici firmanın sitesinden ses kart sürücüsünü yükleyip deneyin. BIOS ayarlarını sıfırlamayı da deneyin. Sürücü kaldırma işlemci yapmadan önce dosyaları hazır hale getirip interneti kapatıp yapın arkadan sürücü yükleyebiliyor Windows.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…