Monster Abra A5 V15.1 vs Abra A5 V15.4

Ozerf

Hectopat
Yakın zamanda yeni bir dizüstü bilgisayarı almayı planlıyorum ve bu iki model arasında kaldım. İkisi de Monster'ın yeni çıkan modelleri fakat donanımdan çok anlamadığım için bu başlığı açmak istedim. Oyuncu bilgisayarı alıp hem oyun oynayıp hem de istatistik ve bilgisayar yazılımları için kullanmak istiyorum. Aşağıya iki alternatifi de yazdım. Siz hangisini tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkürler.

Intel Coffee Lake Core i7-9750H 6C/12T; 12MB L3; 8GT/s; 2.6GHz > 4.5GHz; 45W; 14NM
3GB GDDR5 NVIDIA® GeForce® GTX1050 DX12 (2019 Sürümü)
16 GB (2x8GB) DDR4L 1.2V 2666MHz SODIMM
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Intel Coffee Lake Core i5-9300H 4C/8T; 8MB L3; 8GT/s; 2.4GHz > 4.1GHz; 45W; 14NM
4 GB GDDR5 NVIDIA® GeForce® GTX1650 128-BIT DX12
8 GB (1x8GB) DDR4L 1.2V 2666MHz SODIMM

Üstteki bilgisayarın işlemcisi daha kuvvetli ve Ram iki katı. Alttakinin ise ekran kartı daha güncel ve daha iyi. 1050 oyun için geri kalmış bir ekran kartı ama diğer işlerinizi çok rahat görecektir.

Bence üstüne biraz daha ekleyip V15.2 alabilirsiniz Hem i7, hem GTX 1650.

İlla ikisi arasından seçeyim diyorsanız V15.1'i tercih etmenizi söylerim. Gerçi ne tür oyunları oynayacağınıza da bağlı.

Pubg, battlefield 1 , ac odyssey gibi oyunları oynamak istiyorum grafik olarak da baya zorlayan oyunlar tabi. 15.1 i5 en az 3 sene götürür mü sizce?

PUBG ve AC Odyssey bildiğim kadarıyla işlemciyi de çok kullanan oyunlar. GTX1650 ile yüksek ayarlarda oynarsın ama yanında i5 yerine i7 olsa daha uzun süre götürür.

Hocam çok isterim i7 ve gtx1650 ama üstüne ssd'yi yükseltip hdd de ekleyeceğim için fiyatı bir anda uçuyor :) Sanırım i5 yeterli olacaktır bana ama en büyük korkum i5'li versiyona o kadar para verip yazılım programlarında o yeterli performansı alamamak. Yoksa oyunlarda bir sorun yarattığını görmedim şu ana kadar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı