Monster Abra A5 V15.2 vs Dell G315

mumrucan

Centipat
Merhaba arkadaşlar,
3 adet bilgisayar alacağız 2 bilgisayar arasında kaldık.Genel kullanım ve yazılım için almayı düşünüyoruz.
6500 lira limitimiz var. Değerlendirme olarak soğutucuları nasıldır? Özellik olarak benzerler fakat dell de 1 tb harddisk var fazladan ama 8 gb ram var , monsterda 16 gb ramli ve ssd yükseltmesiyle aynı fiyata alabiliyorum .Kasa kalitesi olarakta dell daha iyidir diye düşünüyorum siz olsanız tercihiniz ne yönde olur.
Abra A5 V15.2 15,6" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook
Monster özelleştirme olarak + 16 gb ram ve SSD 256 GB
Teşekkürler.
güncel

Son düzenleme:
Kuzenimde Monster Abra var açıkçası malzeme kalitesini ve klavyesini ben hiç beğenmedim. Dell G315'in malzeme kalitesi ve klavyesi Monster'ın net üstünde. Soğutma konusunda ya da performans konusunda yorumda bulunamayacağım. Bir laptop'ta bence en öne çıkan şey soğutma performansıdır. Kullanıcıların görüşlerini almak gerek bunun için de. Oyun testlerine baktığımda mesela Dell'in işlemci sıcaklığı oldukça yüksek görünüyordu, Monster'ın işlemci sıcaklığı daha düşük fakat GPU sıcaklığı daha yüksekti.

Monster'ın incelemesi Technopat Youtube kanalında var zaten ama bence pek detaylı olmamış inceleme birkaç farklı incelemeye daha bakmanı öneririm.
Dell'in incelemesini de Youtube'da bir arkadaş çok detaylı incelemiş şu linkten bakabilirsin :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim yorumlarınız için,benim için öncelik şu oyun oynamıyorken genel ofis işleri yaparken yük bindiğinde ( 3-5 word excell dosyası 1 2 sekme vs ) fan sesi çıkmaması rahatsız edici olmaması bilgisayarın hızlı olması ama gerektiğinde oyunda oynadığımda beni yarı yolda bırakmaması..

Monster Abra A5 15.1 kullandim ve cevremde de Tulpar serisi kullanan insanlar var. Bu tecrubelere dayanarak maalesef fan sesi konusunda Monster'in gaming laptoplari gurultulu cihazlar. Dell hakkinda bir fikrim yok.

Monster Abra A5 15.1 kullandim ve cevremde de Tulpar serisi kullanan insanlar var. Bu tecrubelere dayanarak maalesef fan sesi konusunda Monster'in gaming laptoplari gurultulu cihazlar. Dell hakkinda bir fikrim yok.
normal kullanımda fan sesi yüksek mi ?

Monster Abra A5: Hatirladigim kadariyla 2-3 Chrome Tab'i acik ve Word ile yazi yazarken sessizdi fakat her 5 dakikada bir kisa sureligine fanlar hafif hizlanip biri iki saniye sonra tekrar susuyordu. Tabi ayni anda Chrome + Visual Studio + Muzik gibi bir kombo yaparsaniz %90 fanlar arkada hafif bir ugultu yapacaktir. Oyunlarda ya da islemciye yuklenen durumlarda elektrikli supurge ile ayni sese sahip. Cihazi 2 hafta kullandiktan sonra iade etmek durumunda kaldigim icin su an test yapamiyorum.

Monster Tulpar(Seri numarasini hatirlamiyorum): Cihaz bir arkadasima ait. Masaustunde bile fan sesi net geliyor. Sessiz oldugunu hic duymadim. Ama bu gurultu icerisindeki desktop islemcisinden kaynakli diye dusunuyorum. Belki mobil versiyonlari daha sessizdir.

Ayrica eger Istanbul, Izmir ya da Ankarada iseniz cihazi Monster magazalarinda deneyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…