Monster Abra A5 v15.2 Wi-Fi sürekli gibip duruyor

Merhaba arkadaşlar.

Monster Abra A5 v15.2 notebook kullanıyorum. Son 1 aydır Wi-Fi kesintileri yaşıyorum, modem laptopun hemen yanında laptopu aldığımdan beri sürekli Wi-Fi ile bağlanıyordum. Eskiden böyle bir sorunla karşı karşıya kalmamıştım. Son 1 aydır böyle bir sorun var. Görev çubuğunda Wi-Fi simgesinin olduğu yer internet yok olarak gözüküyor, yani üzerinde çarpı olan dünya simgesi oluyor fakat modeme bakıyorum internet var. Wi-Fi ışığıda yanıyor, bunu test etmek için telefondan Wi-Fi'ye bağlanıp denedim internet var mı diye, telefondan bir sıkıntı olmuyor, bağlanıyor. Wi-Fi ve internete fakat anlam veremediğim şekilde laptopa gelmiyor. Sizce sorun ne kaynaklı olabilir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar.

Monster Abra A5 v15.2 notebook kullanıyorum. Son 1 aydır Wi-Fi kesintileri yaşıyorum, modem laptopun hemen yanında laptopu aldığımdan beri sürekli Wi-Fi ile bağlanıyordum. Eskiden böyle bir sorunla karşı karşıya kalmamıştım. Son 1 aydır böyle bir sorun var. Görev çubuğunda Wi-Fi simgesinin olduğu yer internet yok olarak gözüküyor, yani üzerinde çarpı olan dünya simgesi oluyor fakat modeme bakıyorum internet var. Wi-Fi ışığıda yanıyor, bunu test etmek için telefondan Wi-Fi'ye bağlanıp denedim internet var mı diye, telefondan bir sıkıntı olmuyor, bağlanıyor. Wi-Fi ve internete fakat anlam veremediğim şekilde laptopa gelmiyor. Sizce sorun ne kaynaklı olabilir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
İnternete biraz baktığımda herkesin bu hatayı aldığını gördüm,kronik bir sorun büyük ihtimal.

Merhaba,

Yazılım hatası olabilir. İlk olarak Wi-Fi adaptörünüzün en güncel driverını yükleyin (İntel'in bazı adaptörlerinde mavi ekran hatası gelebiliyor, böyle bir durumla karşılaşırsanız driverı kaldırın).

Driver'ı güncellemenize rağmen bu sorun devam ediyorsa aşağıdaki adımları izleyin.

1) Aygıt yöneticisine gelin, Wi-Fi adaptörü üzerine sağ tıklayın, özelliklere girin. Karşınıza çıkan pencereden güç yönetimi sekmesine gelin, burada yer alan güç kazancı sağlama tikini kaldırın. Tamam seçeneğini seçin ve bu ekrandan çıkın.
2) Win tuşuna basın, sonra tırnaklar olmadan "Windows Powershell" yazın. Çıkan sonuca sağ tıklayın ve yönetici olarak çalıştır seçeneğini seçin. Karşınıza yeni çıkan mavi ekrana aşağıdaki kodları sırasıyla yazın ve entera basın.

netsh winsock reset
ipconfig /release
netsh int ip reset
ipconfig /renew
ipconfig /flushdns

3) Bilgisayarınız modem ile olan tüm bağlantısını koparmış olacaktır, bu nedenle system tray'de yer alan Wi-Fi ikonuna basın, modeminizi seçin ve şifrenizi girin.

Sorun çözülmezse buradan ulaşın başka bir çözüm deneriz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı