daenerys targaryen
Kilopat
- Makaleler
- 1
Bu durum bu cihazla alakalı değil ki. Aynı fiyat bandında masaüstü daha iyi performans verir. Doğanın kanunu bu. Yapacak bir şey yok.7500 TL Bandında toplama bir bilgisayar ile neredeyse kat kat iyisini toplayabilirsin.Ha ben öğrenciyim sabit bir yerde kalamıyorum dersen orası farklı.İşlemci modelinin sonundaki ibarenin HQ olması gerek aksi taktirde işlemci "tam güç tam performans "olmaz.Ayrıca altınada kesinikle bir laptop soğutucu alman gerek iyi forumlar.
Düşündüğünüz şeylerin tıpa tıp aynısını düşündüm.Abra A7 V12.2.1 17,3" Gaming Laptop | Monster Notebook
Abra A7 V12.2.1 17,3" Oyun Bilgisayarı ile zamanınızı yükleme sürelerini beklerken tüketmeyin! Intel Comet Lake Core i5 - 10300H işlemcisinin gücüyle tanışın.www.monsternotebook.com.tr
İşlemciyi i5 10300H yapıp ekranı 17.3" ve M2'yi 512GB yapabilirsin. Büyük ekran daha faydalı olur.
Ekran kartını 10300H de gayet rahat besleyebiliyor şüphen olmasın. Bellek eklemesi de yapacaksan Monster'ın yapması daha iyi olur. Hem aynısından bulmakla uğraşmazsın hem de gayet güzel ve kaliteli bellekler kullanıyorlar. (XPG Hunter)
Bu cihaz da hoşuma gitti. Biraz araştırayım. Ama 60hz olması kafamda bir soru işareti bıraktı.Gerisini size bırakıyorum.Asus TUF Gaming A15 FA506II-BQ200 Ryzen 7 4800H 8GB RAM 1TB+256GB SSD 4GB GTX1650Ti 15.6 inc FHD Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
Asus TUF Gaming A15 FA506II-BQ200 Ryzen 7 4800H 8GB RAM 1TB+256GB SSD 4GB GTX1650Ti 15.6 inc FHD en uygun fiyatı GittiGidiyor'da! Asus TUF Gaming A15 FA506II-BQ200 Ryzen 7 4800H 8GB RAM 1TB+256GB SSD 4GB GTX1650Ti 15.6 inc FHD incelemesi, yorumlar, özellikleri, fiyat ve taksit seçenekleri için...www.gittigidiyor.com
Arkadaşlar öncelikle affınıza sığınıyorum. RAM ve SSD konusunda bir şeyleri söylemeyi unutmuşum. Cihazı alırken 8 GB daha RAM ekleyeceğim. Ayrıca bir tane boşta duran 1 TB'lık M.2 SSD'im var. Yani 256 GB SSD'sinin olması benim için problem değil.
Bu durum bu cihazla alakalı değil ki. Aynı fiyat bandında masaüstü daha iyi performans verir. Doğanın kanunu bu. Yapacak bir şey yok.
Düşündüğünüz şeylerin tıpa tıp aynısını düşündüm.Ama aklımda bazı soru işaretleri oluştu. 17.3" daha kaba bir tasarıma sahip gibi geldi ve sanırsam sağ taraftan fan çıkışı var mouse kullanırken sıcak hava sıkıntı yaratır mı diye düşünüyorum.
i5 ile i7 işlemcinin karşılaştırması konusunda aklımda net bir şey oluşturamadım. i7 işlemcinin 6 çekirdekli olması çoklu çekirdek kullanımda aradaki fiyat farkına değer bir fark oluşturur gibi geldi. Ayrıca malum ülkemizde işlemciler ile alakalı değişik bir kanı var. 2. el piyasasını da düşünüyorum. Bugün eski bilgisayarımı sattım. i7 7.nesil bir işlemciye sahipti. Alacak olan kişi bilgisayarın i5 işlemcili, sıfırının fiyatına baktı ve bu bilgisayar i7 bu fiyata alınır dedi ve aldı. Hal bu ki baktığı i5 9. nesildi.
Niye öyle bilmiyorum ama 17.3" de 1200 TL fark var. 15.6" de 600 TL fark var. Bu iki işlemcinin arasında ki performans farkını bana analitik olarak açıklayabilir misiniz? Yani "Yüzde şu kadar daha iyidir." diyebilir misiniz?17.3" olanın soğutmasının daha iyi olduğunu hem Monster Dijital Mağaza Zoom yayınında yetkilileri söyledi hem de Abra A7 incelemesinde değinilmiş.
Ek olarak yine 17.3" olanda pil sökülebilir fakat 15.6" olanda pil kasa içine gömülü. Bu da pozitif bir etken. Pil ömrünü koruma imkanı var.
Abra A7 V12.2 17,3" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook
Abra A7 V12.2 17,3" Gaming Laptop, Nvidia GeForce GTX 1650 Ti ekran kartı ve Intel i5 - 10300H işlemci ile sanal dünyanın içerisinde özgürce hareket edin!www.monsternotebook.com.tr
Elinde 1TB M2 hazırsa bu model de bellek eklenip alınabilir. Şu an stok yok görünüyor ama bugün yayında haftaya stoklar tazelenecek dendi.
Son olarak aynı modelde i7-i5 arasında 1200TL civarı bir fark var. En az 2-3 sene kullanılacak bir cihazda satarken gerçekten bu farkı yapar mı iyi hesap etmek lazım.
10300H-1650Ti ikilisi gerçekten yeterli olacaktır.
Niye öyle bilmiyorum ama 17.3" de 1200 TL fark var. 15.6" de 600 TL fark var. Bu iki işlemcinin arasında ki performans farkını bana analitik olarak açıklayabilir misiniz? Yani "Yüzde şu kadar daha iyidir." diyebilir misiniz?