Monster Abra A5 v15.8 RAM ve HDD önerisi

Bütçe
2500

D0HA

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monster ABRA A5 V15.8
Selamlar, Monster Notebook Abra A5 v15.8 bilgisayarım var ve iyice yavaşlamaya başladı. Ben de artı olarak RAM ve HDD eklemek istiyorum, bana bilgisayara da uygun güzel RAM ve hard disk önerirseniz çok iyi olur. RAM 8 GB hard disk de en az 512 GB istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Selamlar, Monster Notebook Abra A5 v15.8 bilgisayarım var ve iyice yavaşlamaya başladı. Ben de artı olarak RAM ve HDD eklemek istiyorum, bana bilgisayara da uygun güzel RAM ve hard disk önerirseniz çok iyi olur. RAM 8 GB hard disk de en az 512 GB istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
Laptop'ta HDD girişi yok, M.2 girişi var sadece. Oyüzden NVMe denen SSD'lerden önericeğim doğal olarak. 2 tane boş SSD yuvası var baktığım kadarıyla.

Şuanki kullandığınız model nedir? Görev yöneticisinde yazar.

Burada yazana göre cihazında 2 adet M.2 yuvası varmış, bu sebeple 2. bir NVMe SSD alabilirsin.

İkisi birlikte tam 2500 TL ediyor.

Laptop'ta HDD girişi yok, M.2 girişi var sadece.
1751036377423.png

Var görünüyor hocam 2.5" SATA yuvası.

Laptopta HDD girişi yok, M.2 girişi var sadece. O yüzden NVMe denen SSD'lerden önericeğim doğal olarak. 2 tane boş SSD yuvası var baktığım kadarıyla.

Şu anki kullandığınız model nedir? Görev yöneticisinde yazar.

Ben sitesinden bakmıştım ve 2.5 HDD girişi var diye görmüştüm o yüzden sordum HDD önerisi. Şu an kullandığımı ekte belirttim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-06-27 175955.png
    Ekran görüntüsü 2025-06-27 175955.png
    2 KB · Görüntüleme: 14
Direk anakarta fotolarına bakmıştım, gözümden kaçmış M.2'leri görünce.

Fark ettim hocam, kusura bakmayın.
Yok hiç sorun değil.

Burada yazana göre cihazında 2 adet M.2 yuvası varmış, bu sebeple 2. bir NVMe SSD alabilirsin.

İkisi birlikte tam 2500 TL ediyor.

Eki Görüntüle 2521966

Var görünüyor hocam 2.5" SATA yuvası.
Hocam SSD değil de HDD önerirseniz çok daha iyi olur.

Şu an kullandığımı ekte belirttim.
Hakkında pek bilgi bulamadım ama minnacık olduğu için çokta bir beklenti beklemiyorum şahsen. Diskinfo ile sağlığına bakabilirsiniz. Windows'ta bile kasma veya hantallık varsa sorumlusu olabilir.

Hocam SSD değil de HDD önerirseniz çok daha iyi olur.
HDD'ler mekanik disklerdir hocam. 100MB/s olması bi kenera ve 2.elleri sıfır diye satmalarıda bi kenera... Fiziksel olarak dönme eylemi gerçekleştiren bir donanım olduğu için SSD'nin direk işleyen NAND bellekleri ile asla yarışamaz. SSD'nin 1 dakikada açtığı yazılımı 2-4 kat daha yavaş açar bu yüzden.

RAM alsam yeterli sistemi hızlandırmak için, yanına bir de SSD değil de kaliteli HDD istiyorum.
WD Black bile alsanız Windows'u içine kurduğunuz zaman kasmalar çok ciddi olacaktır, onu belirtiyim. HDD devri kapandı hocam zaten.

Hakkında pek bilgi bulamadım ama minnacık olduğu için çok da bir beklenti beklemiyorum şahsen. Diskinfo ile sağlığına bakabilirsiniz. Windows'ta bile kasma veya hantallık varsa sorumlusu olabilir.

HDD'ler mekanik disklerdir hocam. 100MB/s olması bir kenera ve 2.elleri sıfır diye satmaları da bir kenera... Fiziksel olarak dönme eylemi gerçekleştiren bir donanım olduğu için SSD'nin direk işleyen NAND bellekleri ile asla yarışamaz. SSD'nin 1 dakikada açtığı yazılımı 2-4 kat daha yavaş açar bu yüzden.

Eyvah hocam böyle olduğunu bilmiyordum, SSD imden kaynaklı yavaşlama kesin olabilir. Yanına o zaman güzel bir SSD ve RAM alacağım gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı