Monster Abra A5 v16.6.3 AIDA64 stress testi

Makaleler
2
Yer
5391AA Netherlands
Daha fazla  
Meslek
ben mezun oldum la
Bir buçuk dakika süren testte CPU 98 dereceyi gördü. Neler olduğunu hiç anlamıyorum. Cihaz 5 aylık. Kusurlu bir cihaz mı? İade edebilir miyim? Haklarımı öğrenmek istiyorum. @Radeon RX 5500M @Ryota ve bu konuda bilgili olan diğer kişiler yardımcı olabilir mi? İade etmek istiyorum şu an cihazı.

Yanlış değilsem Intel 100 dereceye kadar normal diyordu sadece bu konuda iade etmen zor diye düşünüyorum ama genede belli olmaz.Ayrıca stres testi sistemi sonuna kadar zorluyo oyunlarda ve gündelik kullanımlarda kaç derece olduğu daha önemli.

Bilemiyorum çok kararsız kaldım. Hangi oyunda test edip atsam normal olduğunu veya olmadığını anlayabiliriz? Tom Clancy's Rainbow Six: Siege yeterli olur mu? Tom Clancy's Rainbow Six: Siege'nin kendi testinden yapsam daha iyi olur mu?

Stres testinde sınırı görmesi bir sorun teşkil etmiyor genelde. Cihazınızın kusurlu olduğunu sanmıyorum. Bugün ben de Prime95'in torture testini yapsam 95-101 arası dolaşır başlar başlamaz.

Herhangi bir oyunda 70-95C arası gezmesi sağlıklı olduğunu gösterir diyebilirim.

R6 güzel bir benchmark olur.

Not: Stres testleri sistemin sınırını öğrenmek için yapılmazlar, sağlıklı ve stabil olup olmadığını test etmek amaçlı yazılımlardır. Eğer sisteminiz 100C görüp kapanmadıysa stabil ve sağlıklıdır diyebiliriz. Muhtemelen bir nebze de olsa throttle olmuştur cihaz 100C iken, ona rağmen 100C çalışıyorsa sağlıklıdır zaten. Eğer sağlıklı olmasaydı ve throttle işe yaramasaydı sistem kendini kapatırdı.

2-3 farklı oyunda denerseniz daha sağlıklı sonuç alırsınız.

Elimde sadece Tom Clancy's Rainbow Six: Siege var maalesef ki. Her şey tam ayarlarda 130FPS işlemci maksimum 89 derece gördü. Sorun var mı?
Yok gibi gözüküyor. Bu değer online maçlarda artadabilir. Dediğim gibi 95'e kadar normal denilebilir her oyun için.

Bu kaçıncı başlık oldu, sürekli ürünü iade etmek üzerine konu açıyorsun. Cihazla yapabileceğin keyifli şeyleri bir kenara bırakıp sürekli olarak üründe bir eksik bulmaya çalışıyorsun. Bir stres testi yapıyorsan turbo fanı da aktif etmen lazım. Turbo fan yük altında ısı değerini düşük tutmak için var. Hemen hiçbir oyunda sisteme binen yük stres testleri kadar olmaz ayrıca.

Bir şeye karar vermen lazım. Yüksek performanslı bir cihaz kullanmak istiyor musun? Cihazda gerçek anlamda bir kusur olmadığı takdirde iade gibi bir işlem olmaz. Üründe bir arıza meydana geldiği durumda parça değişimi olur. 6 ay içinde üç kez aynı sorun kaynaklı servise giderse ürünün ondan sonra değişim, para iadesi gibi seçeneklerin olur. Ürünü aldığına pişmansan, verdiğin paranın hakkını verdiğini düşünmüyorsan sat bilgisayarını. Aldığın tutarın bir miktar altına satabilirsin. O aradaki tutarı da kullandığına sayarsın. Bu sürekli şüphe hali sağlık için de iyi değil. Ya cihazda yaptıklarının keyfini çıkar ya cihazı elinden çıkar. Bu kadar yıpratma kendini.

Katılıyorum, cihaz sorunsuz gibi. Keyfine bakabilirsin yani.

Ancak şunları düzelteyim. 6 ay içerisinde bir kere bile bozulsa seçimlik haklar doğar. Eğer 2 yıl içerisinde (garanti kapsamında) 2 kere bozulursa (aynı arıza olmak zorunda değil) yine seçimlik haklar doğar. Parça değişimi yapılan üründe de 6 ay ile 1 yıl arasında garanti vermek zorundadır servis.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…