Monster Abra A5 v17.1.3 CPU kullanımı sınırlayamamak

Barpotic

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16
Anakart
Bilmiyorum
Merhaba! Öncelikle sistem özelliklerimi yazmak isterim. (Monster Abra A5 v17.1.3)i5 11400H, RTX3050 Mobile ve 16 GB RAM sorunum şu ki FIFA 23 ve Fortnite oyunlarında FPS düşmesi oluyor bunun sebebini CPU kullanımından kaynaklandığını anladım ve bunu düzeltmek için Denetim Masası'ndan ve Windows'tan tüm oynadığım oyunlar RTX 3050 ile çalışacak şekilde ayarladım fakat bunları yaptıktan sonra bile drop yaşar hale geldim. Sonra ThrottleStop'tan işlemcinin turbosunu kapattım böyle daha iyiydi fakat yine de sorunum tam çözülmedi. YouTube'dan kayıt defterinden bir şeyler değiştirmekten tutun güç planından sınırlamaya kadar her şeyi yaptım fakat olmadı.

Hatta güç planı yerinden işlemci kullanımını kısıtlayıp %50 yapmama rağmen işlemci kullanımı %50'yi sürekli aştı artık bu soruna bir çözüm bulmam lazım diye düşündüm işlemci hızını azaltmak istedim fakat SST diye bir şey açık olduğundan değiştirmedim BIOS'tan kapatabilecegim bilgisini aldım ama BIOS'um guncel değil. Bu yüzden bu çözüm yolunada ulaşamadım ayrıca GPU ve CPU çok ısınıyor o da ayrı bir dert fakat sizlere asıl sorum çekirdek hızını dediğim faktörlerle başka nasıl kısıtlarım ya da nasıl işlemci hızını kısitlarim? (güç planından yapınca ise yaramadi)yani bu sorun genellikle optimize sıkıntısı olan oyunlarda oluyor fakat sistemde RTX3050 gibi bir ekran kartı varken neden işlemci yük alıyor anlamıyorum. Anlayan birisi varsa bana anlatabilir mi? Ayrıca güç planı için düzgün bir ayar önerebilir misiniz çünkü düzgün bir ayar bulamadım ve yaptığım ayar sanki yok hükmünde oldu.

Arkadaşlar bu işlemin biosa girildiği zaman özel tuş kombinasyonları yaparak kapatilabilecegini öğrendim monster abra a5 serisi için hidden biosa(advanced settings) e nasıl girebiliriz çünkü bende sadece kısıtlı optionslar var

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı