Monster Abra A5 V17.1.3 işlemcinin yükte 99 dereceye çıkması normal mi?

Nedir yaptığın işlem, biraz daha detaylandırır mısın?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Nedir yaptığın işlem, biraz daha detaylandırır mısın?

Yaptığım işlem FPS düşürebilir. Örneğin Forza'da 15-20 düşürdü ama başka oyunlarda daha fazla düşürür mü bilmem. FPS zaten fazlasıyla aldığım için sorun etmedim.

İşlemler şöyle:
1. adım: HKEY_LOCAL_MACHINE.
2. adım: System.
3. adım: CurrentControlSet.
4. adım: Control.
5. adım: Power.
6. adım: Power settings.
7. adım: 54533251 ile başlayan key.
8. adım: BE337238 ile başlayan key.
9. adım: Attributes'e çift tıklayıp “1” olan değeri “2” yapın.

Sonra gelişmiş güç ayarlarında işlemci güç seçeneklerine tıklıyoruz. En altta 4. yer açılıyor orada 2 tane agresif olarak seçili mod var onu devre dışı bırakıyoruz.
Underclock ve undervolt daha iyi ama FPS sorunu yoksa ve işlemcide kilit varsa yapılabilir. Yapabilirsem undervolt yapacağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

105-110 çok yüksek dereceler. Kesinlikle normal değil.
 
Hocam bende de Monster var. İşlemci belli bir zaman sonra 90'lara çıkmaya başladı. Termal macun değiştireyim dedim bir baktım ki içindeki macun berbat. Monster şimdi 80'leri geçmiyor yük altında işlemci. Muhtemelen sorunun kaynağı odur. İçine bodoslama macun doldurmuslar.
 
Hocam bilgisayarın altında boşluk bırakıyor musunuz? Eğer uzun zamandır altı kapalı bir şekilde kullanıyorsanız normal bu sıcaklıklar.

Benim Monster 80 dereceyi bazen geçiyor yani ortalama 75-80 derece arası. Uzun zamandır altında boşluk bırakarak kullanıyorum, neredeyse çok az altı boşluksuz oyun oynamışlığım var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

2 gündür kullanıyorum zaten uzun bir zaman değil. Başka bir ayarla düzelttim. işlemci şu an 70 derecelerde ekran kartı ise 85-86 arası gidip geliyor (Forza Horizon) fakat biraz FPS düşüşü var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2 gündür kullanıyorum zaten uzun bir zaman değil. Başka bir ayarla düzelttim. işlemci şu an 70 derecelerde ekran kartı ise 85-86 arası gidip geliyor (Forza Horizon) fakat biraz FPS düşüşü var.
Çok rahatsız edici bir FPS düşüşü varsa eski haline getirip işlemciye undervolt uygulayabilirsiniz, rehberler var burada.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…