Monster Abra A5 v17.1.3 Valorant'ta 60 FPS altı veriyor

Novledra

Centipat
Daha fazla  
Dostlar selam. Bu laptop bende 1 yıldır falan var fakat su son zamanlarda sadece Valorant'ta 60 FPS alti veriyor. Ne yapabilirim?

Normalde böyle şeyleri oyun FPS'i için söylemem ama artık söyleyeyim. Eğer ki stok Windows kullanıyorsanız değiştirebilirsiniz. Çünkü Windows arkada gereksiz birçok hizmet çalıştırıyor ve ister istemez oyun FPS'ine etki ediyor. Ya örnek vermek gerekirse bir insanın yazıcısı yok ama yazıcı hizmeti arkada açık. Sizlere önerim mutlaka ama mutlaka araştırıp güvendiğiniz bir tane Custom ISO'ya geçmenizdir. Bu dediklerim tecrübe edilmiş, onaylanmış şeylerdir. ReviOS, AtlasOS, Technopat'ta ISO yayınlayan Ognitorenks hocamın ISO'larını deneyebilirsiniz. ReviOS tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki; bazı programlar driver sorunu çıkartabiliyor ama çok nadir. Valorant vs. kurduğum zaman başarıyla açtım ve oynayabildim üstüne üstlük ciddi bir FPS artışı gördüm. Şayet AtlasOS'de de böyle. Ognitorenks hocamın ISO imajına gelecek olursak; kendisiyle kısa zaman içerisinde iletişime geçtim ve bana kendisi için hazırlamış olduğu düzenlenmiş Windows 11 Home versiyonunu attı. Stok Windows ile karşılaştırdım ve stok Windows'un 140-155 arası işlem sayısı var. Ognitorenks hocamın düzenlenmiş ISO imajında ise sadece 60 ila 75 arasında dolaşıyor üstüne üstlük gereksiz özellikler ciddi anlamda kapatılmış. Bulabilirseniz ognitorenks hocamın düzenlenmiş Windows 10 sürümlerine bakınız. Ayrıyeten diğer OS'lerin linklerini aşağıya bırakıyorum. Mutlaka ama mutlaka araştırınız.

ReviOS.
AtlasOS indirme linki.

Güç ayarlarına bakın. İşlemciniz ne bu arada?
işlemcim i5 11400H 11.nesil

Bilgisayarınızın marka ve modelinizi yazar mısınız, ayrıca garantisi devam ediyor mu?
Ve bilgisayarın özelliklerini yazar mısınız, ekran kartı modelide lütfen

Monster Abra A5 v17.1.3 3050 Ti ekran karti i5 11400H 12 cekirdekli 11.nesil islemcim var garantisini bilmiyorum buyuk ihtimal devam ediyordur

BIOS'tan güç ayarlarına bakın. Normal ise MSConfig'e bakın. İşlemci sayısında tik varsa kaldırın.

İşlemcim i5 11400H 11.nesil

Monster Abra A5 v17.1.3 3050 Ti ekran karti i5 11400H 12 cekirdekli 11.nesil islemcim var garantisini bilmiyorum buyuk ihtimal devam ediyordur.

6c/12t hocam. Geçen sene aldıysanız vardır.

işlemcim i5 11400H 11.nesil

Monster Abra A5 v17.1.3 3050 Ti ekran karti i5 11400H 12 cekirdekli 11.nesil islemcim var garantisini bilmiyorum buyuk ihtimal devam ediyordur
Aygıt Yöneticisi'ni açın. Sürücü sekmesine gidin. Sürücü Tarihi kısmını kontrol edin. Sürücüyü Güncelleştir'e tıklayarak ekran kartı son sürüm olup olmadığını kontrol edin.
Yok ise ekran kartının orjinal web sitesine gidip ekran kartı modelinizden en son hangi güncelleştirme paylaşılmış ise onu indirin

fakat bunları sırası ile yapın. Chipset, BIOS, işlemci, ekran kartı şeklinde devam edin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı