Monster Abra A5 v17.1.3 Valorant'ta 60 FPS altı veriyor

BIOS'tan güç ayarlarına bakın. Normal ise MSConfig'e bakın. İşlemci sayısında tik varsa kaldırın.

6c/12t hocam. Geçen sene aldıysanız vardır.
guc ayarlari nerden bakiliyor bu sekmede

Dosya Ekleri

• 16883741864245789298582976371829.jpg
    16883741864245789298582976371829.jpg
    159,3 KB · Görüntüleme: 27
Aygıt Yöneticisi'ni açın. Sürücü sekmesine gidin. Sürücü Tarihi kısmını kontrol edin. Sürücüyü Güncelleştir'e tıklayarak ekran kartı son sürüm olup olmadığını kontrol edin.
Yok ise ekran kartının orjinal web sitesine gidip ekran kartı modelinizden en son hangi güncelleştirme paylaşılmış ise onu indirin

fakat bunları sırası ile yapın. Chipset, BIOS, işlemci, ekran kartı şeklinde devam edin.
chipsetten ne yapmam gerekiyor

Hocam oyun içerisindeki işlemci kullanım yüzdesine bakar mısınız?
Hocam bios dediniz kafam karisti biostan cikayim mi

şöyle bir kontrol ettim ve Abra şikayetlerinden en mantıklı cevabı buldum.
Makinayı alev aldırmak istiyorsa performans modu yardımcı olur. Bende tulpar var ne yaptığını iyi biliyorum. 2.8 ghz işlemci turbo boost'a alınca en ufak bi aşırtmada 20 30 derece sıcaklık artıyor. 2.8den 3e ya da 3.2e çekince işlemci 100'ü görmeye başlıyor. 2.9da bile 90 95 rahat görüyor.

Hocam bilgisayarı acilen değiştirmeye bakın :D

Guc ayarlari nereden bakiliyor bu sekmede.

Setup Utility kısmında olabilir hocam. Hiç Monster kullanmadım o yüzden bu BIOS menüsünü bilmiyorum.

Chipsetten ne yapmam gerekiyor.

Hocam BIOS dediniz kafam karisti BIOS'tan cikayim mi?

Hocam bence önce güç ayarlarına bakın. BIOS'ta kalın.

Şöyle bir kontrol ettim ve Abra şikayetlerinden en mantıklı cevabı buldum.
Makinayı alev aldırmak istiyorsa performans modu yardımcı olur. Bende Tulpar var ne yaptığını iyi biliyorum. 2.8 GHz işlemci Turbo Boost'a alınca en ufak bir aşırtmada 20 30 derece sıcaklık artıyor. 2.8'den 3E ya da 3.2e çekince işlemci 100'ü görmeye başlıyor. 2.9'da bile 90 95 rahat görüyor.

Hocam bilgisayarı acilen değiştirmeye bakın :D

Hocam Intel Hyper-Threading kapalı mı diye soracaktım. Laptoplara OC yapılmıyor diye biliyorum.

Setup Utility kısmında olabilir hocam. Hiç Monster kullanmadım o yüzden bu BIOS menüsünü bilmiyorum.

Hocam bence önce güç ayarlarına bakın. BIOS'ta kalın.

Hocam Intel Hyper-Threading kapalı mı diye soracaktım. Laptoplara OC yapılmıyor diye biliyorum.
suan boyle gozukuyor ayarlar

Şu an boyle gozukuyor ayarlar.

Dostlar hepinizden ozur dileyerek konuyu kapatiyorum canim anam UCL'u prizin fişini cikarmis ben de dusuk pil uyarisi gelince fark ettim affola hepinizden :)

Dosya Ekleri

• 16883745109858847171946774775871.jpg
    16883745109858847171946774775871.jpg
    101,3 KB · Görüntüleme: 28

Hocam boş verin, Windows'u açıp oyun içerisindeki kullanımlara bakın. (güç ayarları BIOS'ta olur diye biliyorum benim eski lenovomdada boyle bir şey olmuştu ama bu BIOS çok farklı ve karmaşık geldi)

Dostlar hepinizden ozur dileyerek konuyu kapatiyorum canim anam UCL'u prizin fişini cikarmis ben de dusuk pil uyarisi gelince fark ettim affola hepinizden :)

Hocam... :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı